Sivil toplum örgütlerinin desteği sürüyor

Refik Yılmaz’a sivil toplum örgütleri ve akademik kuruluşlardan gelen destek çığ gibi büyüyor.

Gemlik’in sağlam zeminli arazilere taşınması konusunda büyük bir çaba gösteren Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz’a sivil toplum örgütleri ve akademik kuruluşlardan gelen destek çığ gibi büyüyor.

İlk etapta Gemlik Belediye binası, Bölge Hastanesi, Adliye Binası, Emniyet Müdürlüğü binası ve TOKİ konutları gibi binaların yapılacağı taşocakları mevkiini Jeofizik Mühendisleri Odası Başkanı Murat Arabacı ve Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şubesi Başkanı Engin Er ile birlikte gezen Refik Yılmaz, sağlam zeminli arazi de incelemelerde bulundu. Refik Yılmaz’a destek sunan Engin Er, ilçenin alüvyon zemin tabakasının yanı sıra sıvılaşmalı kesimlerinin depremsel risk açısından büyük önem taşıdığını belirterek, zemin, bina arasındaki uyum açısından sağlam zeminli bölge tercihinin çok doğru olduğunu kaydetti.

Reklam
Reklam

Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz ve Gemlik Belediyesini depremsel risk konusundaki ciddi çalışmaları nedeniyle tebrik eden Engin Er, oda olarak bu konudaki tüm çalışmalara destek sunacakları sözünü verdi. Jeofizik Mühendisleri Odası Başkanı Murat Arabacı’da, sağlam zeminli araziler üzerine konuşlanmayan deprem riskli bölgelerde 6 şiddeti ve üzerindeki depremlerin yıkıcı etkisi olduğunu vurgulayarak, afete hazırlık, ciddi planlama gibi konularda belediyeye destek olmaktan mutluluk duyacaklarını kaydetti. Gemlik Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz’da, akademik kuruluşlar ve odalarla birlikte sivil toplum örgütü görüşlerine büyük önem verdiklerini ifade ederek, “ Yeni Gemlik’i bilimin ışığında, hep birlikte oluşturacağız. Bu konuda yine bilimsel çalışmalar yapacağız.Destek veren herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: