Sivil Toplum Platformu'ndan, İsrail'e Tepki

Muş'taki Sivil Toplum Platformu, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırıları protesto etti.

Muş'taki Sivil Toplum Platformu, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırıları protesto etti.

İstasyon Caddesi'ndeki Atatürk Çocuk Parkı önünde toplanan grup, Belediye Meydanı'na yürümek istedi. Ancak güvenlik güçlerinin yürüyüşe izin vermemesi üzerine, platform üyeleri buradan dağılarak Belediye Meydanı'nda yeniden bir araya geldi.

Burada grup adına basın açıklamasını okuyan Muş Kadın Derneği Başkanı Nurcan Çetinbaş, sivil toplum örgütleri olarak yaşanan hukuksuzluğa, vahşete ve devlet terörüne sessiz kalamayacaklarını söyledi.

Reklam
Reklam

Her savaşın hukuku ve kurallarının olduğunu ifade eden Çetinbaş, şöyle konuştu:

"Evrensel insanlık mirasının öngördüğü kurallarda, dünyanın neresinde olursa olsun sivil alanların, hastanelerin, basın kuruluşlarının, çocukların ve kadınların hedef alınamayacağı belirtiliyor. Gazze'de ise bütün bu kuralları alt üst ediliyor. Bu yaşananlar savaşın, ölümün ve öldürmenin tüm vahşetiyle yaşatıldığını açıkça göstermekte. Kadınlar ve çocuklar açık hedef haline gelmiş, sivil yerleşim alanları sürekli bombalanmıştır. Savaşla, kan dökerek sonuç elde etmek hiçbir zaman mümkün olmamış. Savaşlardan yana olanlar da istedikleri zaferlere ulaşamamış."

Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı alanda toplanan kalabalık, açıklamanın ardından olaysız dağıldı.

Muhabir: Sabri Yıldırım / Şener Toktaş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: