Sivil Toplumdan Kürt Sorununda Çözüm Sürecine Destek

Hükümetin Kürt sorununa yönelik çözüm arayışlarına, sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri de destek veriyor. Adana Sürücü...

Hükümetin Kürt sorununa yönelik çözüm arayışlarına, sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri de destek veriyor.

Adana Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Derneği Başkanı Salih Bayramoğlu, “Geçmişi Cumhuriyet’in ilk yıllarına dayanan, son otuz yıldır da büyük acıların yaşanmasına sebep olan tarihimizin en büyük ve acılı sorununda çözüm umudunun belirlenmiş olması bizleri son derece heyecanlandırmıştır.” dedi.

Özal hükümetlerinden sonra gelen bütün iktidarların, bu ağır sorunu çözmek yerine daha çok derinleştirdiklerini anlatan Bayramoğlu, binlerce insanın gözyaşı, acı ve kederlerine sebep olan meseleden dolayı Türkiye’nin milyarlarca dolarlık ekonomik kayıp da yaşadığını hatırlattı. Bayramoğlu, “Oysa biz bu coğrafyada bin yıldan beri kader birliği yapmış, düşmanlarımıza karşı aynı cephelerde savaşmış, acıları beraber, bayramları beraber yaşamış aynı inanca sahip kardeş milletiz.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Bayramoğlu, hükümetin ve özellikle Sayın Başbakan’ın iktidara geldiği 10 yıllık aşkın sürede ekonomiden dış politikaya, demokratikleşmeden sosyal adalet anlayışına kadar yüzlerce başarıya imza attığını hatırlattı. Bayramoğlu şöyle devam etti: “Bu iktidarın 30 yılı aşkın bir süredir ölümlere, acılara ve gözyaşlarına sebep olan Kürt sorunu ile 12 Eylül’ün son kalıntısı darbe anayasasını yeniden çağdaş, evrensel demokratik çerçevede sivil bir anayasayı milletimize armağan etmesini büyük heyecan ve sabırsızlıkla bekliyoruz. Hükümetin başlattığı çözüm sürecini ‘Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi’ ile çağdaş ve demokratik sivil anayasa yapma çabalarını tüm kalbimizle destekliyoruz.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: