"Sivil toplumun haşarı çocuğu 5 yaşında"

İSTANBUL (İHA) - Müstakil Tüketiciler Birliği'nin kuruluşunun 5. yılını değerlendiren Müstakil Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Av. M. Bülent Deniz; "Ülkemizde tüketici hareketi, derneğimizin yaşıyla birlikte büyüyor ve gelişiyor" dedi.

Müstakil Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Av. M. Bülent Deniz, konuyla ilgili açıklamasında, "1997 Ekimi'nde kurulan Müstakil Tüketiciler Birliği 5 yaşında. 5 yıl önce 'Daha güzel bir Türkiye için çok şey istiyoruz' diyerek başlayan sivil yürüyüşümüz, 'Gülen insanların olduğu bir gezegen için' devam etti ve 5. yaşımızda paranın gücüne karşı tüketicinin gücünü kanıtladı" dedi.

Reklam
Reklam

Üye sayısının 7 bine yaklaştığını kaydeden Deniz, "İstanbul, Konya, Tuzla, Küçükçekmece ve Kahta şubeleriyle tüketicinin olduğu her yerdeyiz. Her yıl 2 binden faza tüketicinin başvurusunu, başvuru merkezinde değerlendiriyor ve ücretsiz hukuki yardım yaparak mağduriyetlerin önüne geçiyoruz.

Sektör Araştırmaları Grubu bünyesinde gerçekleştirilen fiyat/kalite araştırmaları ile tüketicinin bilgilenme hakkını kullanmasına ve böylelikle bilinçli alışveriş yapmasına yardımcı oluyoruz" diye konuştu.