Sivilce izlerine veda edin

Evde hazırlayacağınız doğal yöntemlerle sivilce izlerinden kurtulabilirsiniz!

Elma sirkesi
Elma sirkesi cildin ihtiyacı olan vitaminleri(A, C, E, P, B2) içerdiğinden adeta mucizevidir.
Gün sonunda cildinizi yıkadınız, temizlediniz. Ardından seyreltilmiş elma sirkesini yüzünüze uygulayın.

Nasıl mı? 1 yemek kaşığı elma sirkesi ile 1 yemek kaşığı suyu karıştırın. Bir parça pamuk ile cildinize uygulayın. Yarım saat boyunca cildinizde bekletin. Sonra yıkayın ve gece kreminizi cildinize uygulayın.

Bal

Bal, cildinizin kaybettiği sıvıyı cildinize geri kazandırır. Bu da lekelerinizin gitmesine yardımcı olur. Organik bal bulmak ne kadar zor olsa da bulabiliyorsanız organik bal ile bu yöntemi uygulayın.

Yöntem ise çok basit; 1 yemek kaşığı balı tüm yüzünüze uygulayın ve 20 dakika beklettikten sonra yıkayın.

Sinir otu

Sinir otunun yaprakları akne ve sivilce gibi cilt lekelerinin giderilmesini sağlıyor. Aktardan aldığınız sinir otu yapraklarını bir havana koyarak ezin ve suyunu çıkarın. Çıkan su ile cildinize kompres yapın. Yarım saat kadar beklettikten sonra yıkayın.
Bu yöntem sadece cilt lekelerinin gitmesine değil, aynı zamanda yeni çıkan sivilcenin çabuk sönmesine de yardım edecektir.

Sabun otu

Aktardan bulacağınız sabun otu kökünü suyun içerisinde kaynatıp, demlenmeye bırakın. Çıkan suyu ılıdığında sadece lekeli olan bölgelere uygulayın. Yarım saat beklettikten sonra yüzünüzü tamamen yıkayın.

Ceviz yaprağı

1 avuç ceviz yaprağını, 1 bardak suda kaynatın ve demleyin. Çıkan suyu cildinize pamuk yardımıyla uygulayın, yarım saat bekletin. Soğuk suyla yıkadıktan sonra cildinize nemlendirici krem uygulayın.

Maydonoz

Elma sirkesinin cilt için mucizevi olduğundan bahsetmiştik. Aynı etkiyi maydanoz da sağlıyor.

1 litre suyu kaynatın ve maydanozları kaynamış suya ekleyip demlenmesini bekleyin. Ardından maydanozları iyice ezip lapa haline getirin ve karışımı cilde uygulayın. Lapayı 20 dakika boyunca cildinizde bekletin ve çıkan maydanoz suyu ile de cildinizi yıkayın.

Marul

Marul da cilt lekelerine iyi gelen besinlerden.
25 gram marulu 3 su bardağı suda küçük parçalar halinde koyup kaynatın. Demlendikten sonra karışımı süzüp sabah ve akşamları cildinizi marul suyu ile silin.

Dikkat! Maskelerdeki herhangi bir malzemeye alerjisi olanlar kesinlikle bu maskeleri uygulamamalıdırlar. Uygulamadan önce mutlaka ufak bir alanda deneyerek cildinizin vereceği tepkiyi gözlemleyin.