Sivilceli ciltlere nasıl makyaj yapılmalı? Bütün ilacı yeşil kapatıcıymış!

Akneli ya da sivilceli bir cilde sahipseniz makyaj yapmanın ne kadar zorlu olduğunu bilirsiniz. Cildiniz normal bir ciltteki gibi pürüzsüz ve dümdüz görünmez aksine pul pul dökülme ve kızarıklık gibi sorunlarla baş başa kalırsınız. Ama neyseki sivilceli cilde makyaj yapmanın da doğru yolları var.

Gizlemek istediğiniz sivilceleriniz için var ama makyajla daha kötü olduğunu düşünüyorsanız izlemeniz gereken doğru adımlar olduğunu bilmelisiniz. Yüzünüzde br ton makyaj varmış gibi görünmeden kusurlarınızın cildinize mümkün olduğunca karışmasını sağlayabilirsiniz.

İŞTE SİVİLCELİ CİLT İÇİN YAPABİLECEĞİNİZ MAKYAJ ADIMLARI

Fazla yağı temizlemek için yüzünüzü iyice temizleyin ve hafif nemlendirici losyon sürün. Nemlendirme, bazen akne tedavilerinde ortaya çıkan kuruluk veya soyulma görünümünü azaltmaya yardımcı olur.

Reklam
Reklam

Kapatıcı uygulayın

Tahriş edici sivilceleri, kırmızı ve iltihaplı görünmemelerini sağlamak için hafif vuruşlarla kapatıcı uygulayın. Eğer kapatıcınız yeşil renkte olursa mucizeye hazır olun. Çünkü yeşil kapatıcı sivilceleri sihir gibi yok ediyor.

Hafifçe pudralayın

Yarı saydam veya gevşek pudra, kapatıcıyı ayarlar ve cilde ekstra renk katmadan cilde mat bir görünüm kazandırır. Ayrıca gün boyunca yağı emmeye yardımcı olurlar. Her şeyi yerine oturtmak için bir sabitleme spreyi kullanabilirsiniz.

Doğru allığı seçin

Toz mu, krem mi yoksa jel allık mı tercih edeceğinize karar verin. Bazı insanlar krem veya jelin nemli görünümünü takdir ederken, diğerleri karıştırmayı göz korkutucu buluyor. Yanlış gölge veya beceriksiz uygulama sizi kötü gösterebilir! Her makyajda olduğu gibi, istenen etkiyi elde etmek için genellikle deneme yanılma gereklidir.

İPUÇLARI

Daha fazla güç ve daha iyi kapsama için, kapatıcının uygulamadan sonra ve karıştırmadan önce 5-10 saniye beklemesine izin verin.
Gece yatmadan önce uyguladığınız tüm makyajı iyice çıkardığınızdan emin olun.
Sadece kusurları örtmekle yetinmeyin. Onları iyileştirmeye yardımcı olması için bir akne tedavisine başlayın. Reçetesiz satılan tedaviler işe yaramıyorsa, yardım için bir dermatoloğa görünün.

Reklam
Reklam
Anahtar Kelimeler: