"Siviller henüz Felluce'ye dönemez"

FELLUCE (İHA) - ABD Ordusu yetkilileri, Irak'ın Felluce şehrinde ABD kuvvetleri ve direnişçiler arasındaki çatışmaların hala devam ettiğini belirterek, sivillerin şehre dönüşünün hemen mümkün olamayacağını söyledi.

Irak hükümetinden dün yapılan açıklamada, sivillerin şehre girebileceği ilan edilerek, "Gelecek haftaya kadar yeterli gıda ve temel hizmetler hazır hale getirilecek" denilmişti.

Felluce şehrinin hemen dışında gazetecilere konuşan Amerikalı adının açıklanmasını istemeyen bir askeri yetkili, "Şu anda dahi direnişçilerin çatışmalara devam ettiğini düşünürseniz, bunun mümkün olması muhtemel değil" dedi.

Reklam
Reklam

8 Kasım'da Amerika liderliğindeki kuvvetlerin Bağdat'ın 50 kilometre batısındaki Felluce'ye top yekün saldırıyı başlatmasından önce şehirden 250 ila 300 bin sivilin ayrıldığı tahmin ediliyor.

ABD Ordusu'ndan bir yetkili, "1 Ocak öncesi için herhangi bir plan yapabilecek durumda değiliz. Zor olan direnişçilerle sivilleri birbirlerinden ayırt etmenin güçlüğü. Şehirde kalan birkaç aileye erzak veriliyor. Şehirin alt yapısı tamamen tahrip oldu. Sular akmıyor ve elektrikler kesik" şeklinde konuştu.