Sivrisineklere Kış İlaçlaması

Büyükşehir Belediyesi ilaçlama çalışmalarını sadece yaz ayında değil, kış ayında da sürüyor. Kasım ayında başlayan...

Büyükşehir Belediyesi ilaçlama çalışmalarını sadece yaz ayında değil, kış ayında da sürüyor. Kasım ayında başlayan kış uygulaması çalışmaları Aralık, Ocak, Şubat ve Mart ayı sonuna kadar yer altı sistemlerinde devam ediyor. Çalışmaları yerinde denetleyen Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Dr. Osman Poyraz, kış ayındaki denetimlerin yapılmazsa bir sineğin 3 ayda 32 milyar 500 bin sineğe ulaşacağını ifade etti.

Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığınca yürütülen ilaçlama çalışmaları kent genelinde hem kış hem de yaz aylarında sürdürülüyor. Çalışmalarda sinek üremesine zemin oluşturan tüm alanların kış ayından itibaren kontrol altında tutulmaya da çalışılıyor. Kent için çok önemli olan çalışmaları Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Dr. Osman Poyraz’da denetledi. Poyraz, yıl boyunca sürdürülen ilaçlama çalışmaları ile ilgili çarpıcı bilgiler sundu.

Reklam
Reklam

Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Dr. Osman Poyraz Halk arasında ki havaların soğuması ile sinek sayısının azaldığı düşüncesinin yaygın olduğunu aktararak, kış ayında uygulama yapılmaması sonucu yazın sinek sayısının da artacağını açıkladı. Bu dişi sivrisinek uygun ortam koşullarında (ısı, nem vs.) bir seferde 200 yumurta su üzerine bırakmakta olduğunu kaydederek, “İlaçlama çalışmaları kış aylarında yapılmazsa yaklaşık 3 ay içinde 32 milyar 500 bin sinekle beraber yaşamak zorunda kalabiliriz” dedi. Poyraz, Kocaeli halkının rahat bir yaz geçirmeleri ve olası sağlık risklerinin azaltılması için çalışmaların devam ettiğini ifade etti.

Sinek ilaçlamasında teknolojik gelişme ve yenilikleri bünyesine katan büyükşehir yetkilileri, kış uygulamasının vatandaşlar tarafından da iyi algılanması konusunda dikkat çekti. Sinekler kışın üremek için hava akımından ve soğuktan etkilenmedikleri bu tür ortamlarda yaşam buluyor.

Kış uygulaması çalışmaları kentin yeraltı dolaşım sistemi olan kanalizasyon, fosseptik, logar, Telekom kanalı, İSU kanalı, yağmur suyu kolektörleri, arıtma tesisi, atıl boş binalar gibi sinek üreme alanlarında yürütülüyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: