Siyah aspirin ilacı geliştirdi

MİNSK (İHA) - Beyaz Rusyalı bilimadamları beyazına göre daha etkili siyah Aspirin'i geliştirdi.

Beyaz Rusya Devlet Üniversitesi'nin Kimya Fakültesi laboratuarlarında Doktor Dimitriy Grinşpan rehberliğindeki çalışma grubu tarafından hazırlanan yeni aspirin ilacı, dış görünümüne göre normal aspirinden çok daha küçük olması ve siyah rengiyle dikkat çekerken, içeriği ise aktifleştirilmiş kömür, aspirin, C vitamini ve şimdilik ismi sır olarak tutulan özel bir maddeden oluşuyor.

Görmeye alışık olduğumuz normal beyaz aspirinin içeriğinin yüzde 80'ini oluşturan ve aslında hastaya hiç bir faydası bulunmayan, sadece aspirinin mide duvarlarını yakmasını önlemek amacıyla kullanılan soda ve limon sirkesi gibi maddeleri içermeyen yeni siyah aspirinin, buna rağmen yeni buluşun sayesinde mide duvarlarına hiç bir zarar vermediği belirtildi.

Reklam
Reklam

Doktor Gennadiy Grinşpan, siyah aspirinin ateş düşürme özelliğinin beyaz aspirine kıyasla daha yüksek olduğunu vurgularken, ayrıca beyaz aspirinin etkisinin sadece sekiz saatle sınırlı kalmasına rağmen siyah aspirinin ise 24 saat boyunca etkili olduğunu kaydetti. Suya karıştırıldığında hiç bir tatsız koku vermeyen siyah aspirinin mide, bağırsak hastalarının yansıra hiç bir rahatsızlığı bulunmayan sağlam kişiler tarafından da tüketilmesin sağlık açısından faydalı olduğunu kaydeden Grinşpan, bu ilacın dört yaşından küçük çocuklara verilmesinde de her hangi bir sakınca görmediklerini söyledi.

Bu arada Almanya'nın "Bayer" fabrikasında yapılan test denemelerini başarıyla geçen siyah aspirinin bu yıldan itibaren Beyaz Rusya'nın Nesvij şehrindeki Tıp İlaçları Fabrikası'nda seri üretimine başlanılmasının planlandığı öğrenildi.