Siyah beyaz tuşlarda renkli bir yolculuk

İstisnai özelliklere sahip başarılı bir müzisyen olarak tanımlanan Jonathan Biss, 18 Nisan'da CRR'de. Betthoven yorumları konusunda sınırlarını zorlayan sanatçı, CRR'deki resitalinde de, tamamı Beethoven bestelerinden oluşan bir repertuarla karşımıza çıkacak. 26 yaşındaki Amerikalı piyanist, dinleyenleri, siyah beyaz tuşlarda renkli bir yolculuğa çıkartacak.

Şubat 2007'de EMI Classics etiketiyle yayınlanan ve tamamı Schumann'ın eserlerinden oluşan kaydı, klasik müzik dünyasının önemli dergilerinde yazan eleştirmenleri tarafından övgüyle karşılanan genç sanatçı çok başarılı bir kariyerin basamaklarını hızla tırmanıyor. CRR'deki resitalinde tamamı Beethoven'ın bestelerinden oluşan bir program çalacak olan Biss'in Eylül 2006'da Concertgebouw'da Piyano ustaları Serisi'nde verdiği resital ile ilgili Algemeen Dagblad'da yayınlanan eleştiride şu satırlar kaleme alınmış: "Jonathan Biss büyük isimler listesine eklenebilir. 25 yaşındaki bu Amerikalı piyanist, Betthoven yorumları konusunda sınırlarını her zaman zorladı. Gerçek bir pianissimo ya da fortissimo gibi bir kaygısı yok. Schumann'ı da benzer bir güzellikteydi. Atak ama dengeli. Buna tek kelime uygun: Ustaca."

Reklam
Reklam

26 yaşındaki Amerikalı piyanist Jonathan Biss istisnai özelliklere sahip, başarılı bir müzisyen olarak tanınmaktadır. Kuzey Amerika ve Avrupa'daki orkestra eşlikli ve resital performanslarının yanısıra EMI için hazırladığı albümlerle perçinlediği etkileyici bir uluslararası kariyere sahiptir. Aralarında Samuel Barber'ın viyolonsel konçertosunu adadığı kişi olan büyükannesi Raya Garbousova'nın, annesi kemancı Miriam Fried'in ve babası viyolacı/kemancı Paul Biss'in de bulunduğu profesyonel müzisyenler ailesinin üçüncü kuşağıdır.

Gilmore Genç Sanatçı Ödülü, Lincoln Center Martin E. Segal Ödülü, Avery Fisher Kariyer Ödülü, Andrew Wolf Anısına Oda Müziği Ödülü, Borletti-Buitoni Vakfı Ödülü ve Leonard Bernstein Ödülü gibi birçok ödül kazanan Biss, BBC'nin Yeni Nesil Sanatçı programına katılmak için seçilen ilk ve tek Amerikalıdır.

28 ve 23 YTL olan konser biletleri Biletix gişelerinden, www.biletix.com adresinden, Biletix Çağrı Merkezi'nden (0 216 556 98 00) ve CRR Konser Salonu gişesinden temin edilebilir.

Reklam
Reklam

Program:
L. van Beethoven: "Pathetique" Sonat, do minör, Op.13
L. van Beethoven: "Pastoral" Sonat, re majör, Op. 28
Ara
L. van Beethoven: Sonat, mi minör, Op. 90
L. van Beethoven: Sonat, mi majör, Op. 109