'Siyah-beyazlı yöneticilerde itiraz etmedi'

Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi İlhan Ekşioğlu, İl Spor Güvenlik Kurulu toplantısında Beşiktaş taraftarının Fenerbahçe-Beşiktaş maçına alınmama kararına siyah-beyazlı yöneticinin de itiraz etmediğini söyledi.

Ekşioğlu, "www.ajansspor.com" adlı internet sitesinde yer alan röportajında, Beşiktaş taraftarının derbi maça alınmaması talebinin kendilerinden gelmediğini ifade ederek, "Bu karar, toplantıya katılan herkesin hem fikir olduğu bir şekilde alındı. Beşiktaş da dahil olmak üzere" dedi.

Toplantıya katılan Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Yücel'in de bu karara tepki göstermediğini belirten Ekşioğlu, şöyle konuştu:

Reklam
Reklam

"Sayın Valimiz bu maç için yapılan toplantıdaki herkese bunu sundu. 'Kimsenin itirazı var mı' diye soruldu, kimseden ses çıkmadı. İçinde bulunduğumuz gergin ortamda bu karar gerekliydi. İki gün önce Beşiktaş taraftarının ettiği küfürlere bakıyorsunuz, onlar pazar günkü maça gelseydi olacakları biliyorum. İnanılmaz küfür olacaktı, tahrik olacaktı ve tribünler boşaltılacaktı. Bu, Galatasaray maçında yaşanmıştı. Bence ortamı yumuşatmak ve her şeyi daha medeni bir seviyeye getirmek için doğru bir karar alındı."

Ekşioğlu, Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören'in bir televizyon programında küfürle ilgili bir soru üzerine, "Biz de mücadele ediyoruz, kaldı ki (Küfre Hayır) kampanyası başlattık. Ayrıca Fenerbahçe maçlarında da küfür ediliyor" şeklindeki açıklaması için, "(Küfüre Hayır) kampanyası başlattınız, ama demek ki başarılı olmadı" dedi.

Bu kampanyanın 2 sene önce başladığını kaydeden İlhan Ekşioğlu, "Ama 2 gün önce BJK İnönü Stadı'nda inanılmaz küfürler oldu. Demek ki yeteri kadar üzerine eğilinmiyor. Bu konu tüm Fenerbahçelileri kızdırdı ve üzdü. Hatta devleti de ilgilendiren bir konu haline geldi" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Fenerbahçe taraftar sitelerinden birinde, derbi maça gelemeyecek Beşiktaşlıların uçak kiralayarak, stat üzerinde tur atacakları iddia edildi.