Siyah İncir hasadı yarın başlıyor

Bursa'da üretilip dünyaya ihraç edilen Bursa Siyah İnciri'nin hasat dönemi yarın başlıyor. Osmangazi Yıldırım Ziraat...

Bursa'da üretilip dünyaya ihraç edilen Bursa Siyah İnciri'nin hasat dönemi yarın başlıyor.
Osmangazi Yıldırım Ziraat Odaları Başkanı Ahmet Doğan, hasat döneminde Ethaphon’la mücadele konusunda üreticilerden destek istedi. Bursa Siyah İnciri’nin endemik (yöreye has) bir ürün olduğunu ve dünya pazarlarında talep gören çok önemli bir tarımsal ihracat ürünü olduğunu vurgulayan Doğan, "Geçen yıl valimiz önderliğinde yakaladığımız olumlu tablonun devamı için üreticilerimizden konuya hassa davranmalarını bekliyoruz. Bu yıl da üreticilerimiz, Bursa Siyah İnciri’ne sahip çıkarak bir anlamda kendi geleceklerine de sahip çıkmış olacaklar." dedi.
Kesim tarihinin Eylül olarak belirlenmesinin yanı sıra hasatların bölge sıralamasıyla gerçekleştirilmesinin ürün arzında dengesizlikleri ortadan kaldırdığına dikkat çeken Doğan, şu bilgileri verdi: "Ürün arzının belirli bir seviyenin üzerine çıkmaması dünya pazarlarındaki fiyatların düşmemesi için kritik bir öneme sahip. Üreticilerimizden ve ihracatçı firmalardan kesim tarihlerine uymalarını ve kaçak hasada yeltenmemelerini istiyoruz. Ethaphon kullanımı konusunda yurt dışı bağlantılarımız kontrollerin çok daha sıkılaşacağına dair duyumlar aldık. Unutmayalım ki günlük ve kişisel çıkarlar tüm bir bölgenin geleceğini karartabilir. Çiftçilerimize düşen önemli bir başka görev de komşularının Ethaphon kullanımlarını bizlere bildirmeleridir. Üreticilerimiz bunu ihbarcılık olarak değil kendi geleceklerini korumak olarak görmeliler.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz