SİYAH'tan Afrika'nın Kurak Bölgelerine 4 Adet Temiz Su Kuyusu Açıyor

Samsun'da faaliyet gösteren Samsun İnsani Yardım Hareketi (SİYAH), Afrika'da kuraklık çekilen bölgede 4 adet su...

Samsun'da faaliyet gösteren Samsun İnsani Yardım Hareketi (SİYAH), Afrika'da kuraklık çekilen bölgede 4 adet su kuyusu açarak vatandaşı temiz su ile buluşturmayı hedefliyor. Özellikle Müslümanların yoğun olduğu bölgelerde yapılan araştırmalar sonucu 4 bölgede temiz içme suyu kuyuları açmayı planladıklarını açıklayan Siyah yetkilileri yıl sonuna kadar kuyu adedini 10'a çıkarmaya çalışacaklarını belirtti.
SİYAH Hareketi başkanı İdris Akdin, İHH ile birlikte yürüttükleri çalışmalar sonucunda Tanzanya, Ruanda ve Burundi' de bölge halkının acil olarak temiz içme suyuna ihtiyaç duyduğunu dile getirdi. Tanesi 5 bin Türk Lirası olan 4 adet su kuyusu açmayı planladıklarını ifade eden Akdin, Afrikalı Müslümanların acil ve hayati ihtiyaçlarını ellerinden geldiğince karşılamaya çalıştıklarını ifade etti.

Reklam
Reklam

RUANDA'DA 50 AİLEYE BİRER ÇİFT 100 KEÇİ

Afrika’da insan yoğunluğu açısından ilk sırada yer alan Ruanda'nın, geçtiğimiz yıllarda yaşanan büyük katliamlarla gündeme geldiğini ifade eden Siyah Yetkilileri, "Hutu ve Tutsi kabileleri arasında yaşanan ve palaların kullanıldığı çatışmalarda bir milyonun üzerinde insanın yaşamını yitirdiğini, ülkede yaşayan on milyon insanın yüzde 10'unu teşkil eden Müslümanların oldukça vahim şartlarda hayat mücadelesi verdiğini ifade etti.

Bölgede faaliyet gösteren İHH İnsani Yardım Vakfı yetkilileri ile yaptıkları görüşmeler sonucunda tespit edilen 50 ailenin geçimini temin etmek için 100 adet keçi satın alınarak bu ailelere hediye ettiklerini anlatan SİYAH Başkanı Akdin, “Hayırseverlerimiz çifti 150 TL olan keçilerin alımına katkıda bulunabilir, bir ailenin sevinci olabilirler. Şunu iyi bilmek gerekir ki ülkemizde fazla anlamı olmayan küçük meblağlar Afrika’nın bir kısım bölgelerinde hayat kurtarmaktadır. Bu sorumluluğu üstlenmek ve bu durumu anlatmak aynı zamanda inancımızın bir gereğidir. Bizim yaptığımız yalnızca iyiliğe bir köprü vazifesi olmaktır.” dedi.

Reklam
Reklam

ZANZİBAR'DA SAMSUN'UN SAĞLIK MERKEZİ

Dört ay önce Samsunlu hayırseverlerin katkılarıyla yapımına başlanan sağlık merkezinin bitmek üzere olduğunu söyleyen Akdin, " Tanzanya'nın Zanzibar Adası'nda yaşayan Müslümanlar, Samsunlulara dua ve teşekkürlerini iletiyor. İnşallah haziran ayında bölgeye yapacağımız ziyaretle tam teşekküllü olarak faaliyet gösterecek olan sağlık merkezimizin açılışını gerçekleştireceğiz." diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: