Siyam ikizleri yapışık yaşayacak

ADANA (İHA) - Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Bilim Kurulu, Kahramanmaraş'ta 24 Aralık 2000'de dünyaya gelen ve birçok organlarını ortak kullanan siyam ikizlerinin ölümüne yol açacağı gerekçesiyle ayırma girişiminde bulunulmamasını kararlaştırdı.

ÇÜ'den yapılan açıklamada, 25 Aralık 2000 tarihinde ÇÜ Tıp Fakültesi Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı'na başvurularak yatırılan yapışık kız ikizler Sema ve Ayşe'nin, 4 yıllık tedavisinin ardından babası Yunus Tanrıkulu'na teslim edildiği belirtildi.

Çocuk Cerrahisi, Ortopedi ve Travmatoloji, Radyoloji, Çocuk Kardiyoloji, Nöroloji ve Çocuk Nöroloji, Kalp-Damar Cerrahisi, Çocuk Psikiyatrisi ve Adli Tıp Anabilim/Bilim dalları öğretim üyelerinin ortak görüşleri doğrultusunda, yapışık ikizlerin ayrılmalarının iki ayrı sağlıklı birey olmayı sağlayamayacağı, ciddi sağlık sorunlarına neden olacağı ve ölüme yol açabileceği kararı verildi. Açıklamada ayrıca, ikizlerin sağlıklı yaşayabildikleri vurgulanarak, bir bebekte ölüme yol açacak ciddi bir hayati tehlike ortaya çıkmadığı sürece ayırma girişiminde bulunulmaması kararlaştırıldı.

Reklam
Reklam