Siyasal’da 18 yıl dekanlık yapan Göle, görevini devretti

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde 18 yıl dekanlık yapan Prof. Dr. Celal Göle, devir teslim...

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde 18 yıl dekanlık yapan Prof. Dr. Celal Göle, devir teslim töreni ile görevini dekan yardımcılığını yapan Prof. Dr. Yalçın Karatepe’ye devretti.
Prof. Göle, devir teslim töreninde yaptığı konuşmada, 6 kez dekanlık görevine atandığını belirterek, “9 Eylül 1993’te bu göreve getirildim. Aradan 18 yıl 5 ay geçti. 5 yıl da dekan yardımcılığı yaptım. Toplam 23 yıl 5 ayımı dekanlıkta geçirdim.” diye konuştu. Aileden mülkiyeli olduğunu söyleyen Göle, görevde olduğu süre boyunca fakültenin teknik ve bilimsel altyapısını güçlendirdiğini kaydetti.
Ardından kürsüye Prof. Dr. Yalçın Karatepe çıktı. Göle, Karatepe’ye önce cübbesini giydirdi. Ardından, fakültenin inek bayramında giydiğini belirttiği tişört ile üzerinde inek resimleri bulunan kravatını hediye etti.
Yalçın Karatepe, konuşmasına başlarken duygusal anlar yaşadı. Göle’nin konuşmasını dinlerken onu kıskandığını kaydeden Karatepe, “Ben de bu görevi devrederken, bu salonu doldurmalıyım. Tabi tüm sınıf arkadaşlarımı toplamam lazım. Bu biraz da görevde geçirilen süre ile ilgili. Ben de bir 25 yılı gözüme kestirdim.” diyerek espri yaptı.

Reklam
Reklam

“GENÇLİĞE HİTABE’NİN BİLE TARTIŞILDIĞI DÖNEMDEYİZ”
Mülkiye’de kamu yararını gözeten mezunlar yetiştirildiğini belirten Karatepe, şunları dile getirdi: “Kamu bilinci yüksek mülkiyelilerin yetişmesi, özellikle içinde bulunduğumuz zaman açısından çok önemli. Artık Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’nin bile tartışıldığı bir dönemde… Çünkü o hitabede zor anlarda bile umutların yitirilmemesi gerektiği, mücadeleden vazgeçilmemesi gerektiği, aydınlık günlere ulaşmanın mümkün olduğu söylenir. Biz bunu Mülkiye marşında kendimize şiar edinmiş kişileriz. ‘Ey vatan dinsin gözyaşların yetiştik çünkü biz’ ifadesi aslında Gençliğe Hitabe’de vurgulanan umutların yitirilmemesi, aydınlık geleceğin her zaman ulaşılabilir olduğunu gösteriyor. Mülkiyeliler bu marşı söylerken, biliyoruz ki ülke ne kadar zor durumda olursa olsun geleceği aydınlık. Geleceğe, Mülkiye’nin büyük katkısı olacağına inanıyoruz.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz