Siyaset, çeyrek asırlık çifti ayırdı

AYDIN (İHA) - Türkiye'de kadınların uzak durduğu, birçok erkeğin seçilebilmek için uğruna servet harcadığı ve gece gündüz çalıştığı siyasetin çilesini aslında kadınlar çekiyor. Eşinin imamlık yaptığı 25 yıl boyunca, her şeyi birlikte yaptıklarını ancak son genel seçimlerden sonra Koçarlı'dan İl Genel Meclisi Üyesi seçilen beyinin yüzüne hasret kaldığını belirten Emir Akyol, önümüzdeki seçimlerde eşinin aday olmasına izin vermeyeceğini söyledi.

Aydın'ın Koçarlı İlçesi'ne bağlı Satılar Köyü'nde yaşayan Emir Akyol emekli imam olan eşi Halil Akyol siyasete girince evin tüm işlerinin üstüne kaldığını ifade etti. Gece gündüz çalışmaktan dolayı eşi Halil Akyol'un sağlığını kaybettiğini ve aynı zamanda evi unuttuğunu kaydeden Emir Akyol, "Eşim imamlık yaparken siyasetçilerin hanımlarını çok rahat sanırdım. Halil Bey imamlıktan emekli olup siyasete atılınca, bir anda evimin erkeğini kaybettim. 3 yıldır evi otel gibi kullanmaya başladı. Köyde oturduğumuz için hayvancılık da yapıyoruz. Evin işleri ve hayvancılıkla uğraşmaktan bıktım. Verdiğim söz gereği 2007 seçimlerine kadar tüm işleri yapacağım. Ancak buradan tüm hanımlara sesleniyorum: Siyasetçi hanımı olmak çok zor bir şeymiş. Kimse dışarıdan görünüşüne bakmasın" dedi.

Reklam
Reklam

Seçildiği günden bu yana Aydın'da adım atmadık yer bırakmadığını ve gece gündüz vatandaşın sorunlarını çözmek için çalıştığını belirten Aydın İl Genel Meclisi Üyesi ve meclisin renkli siması Halil Akyol, "Din görevlisi olarak Aydın'ın çeşitli köylerinde görev yaptım. Aydın'ın tüm köylerini sorunları ile birlikte bilirim. İmamken görev yaptığım köylerin sorunlarını çözmek için çok uğraş verdim. Ancak halka en iyi hizmetin siyaset sayesinde yapılacağını görünce, 3 Kasım genel seçimlerinde eşimin de rızası ile İl Genel Meclisi üyeliği için aday oldum. Artık kendim için değil halkım için çalışıyorum. Bu nedenle evi ihmal etmem yüzünden eşim şikayetçi oluyor" diye konuştu.