Siyaset Farklı Bir Şeymiş!

Uzun zamandan beri suların bulanık aktığı Ak Partide işler yoluna girmeye başladı.

Eski İl başkanının istifasıyla boşalan Ak Parti İl Başkanlığına atanan Ejder Açıkkapı’nın önce merak edilen yönetim kurulu listelerini oluşturması, ardından da belirlenen 50 kişilik yönetim kurulu isimlerinden yürütme kurulunu belirlemesi cılız seslerle de olsa bazı tepkilere rağmen işleri yoluna soktu gibi.

Hatırladığınız gibi Sayın Ejder Açıkkapı’nın İl Başkanlığına atanmasından sonra kaleme aldığım yazımda bazı temennilerde bulunmuş, iktidar partisini temsilen ilimizde olmalarından dolayı da istikrarlı bir şekilde hizmet vermeleri için Açıkkapı’nın şehre çok şeyler kazandıracağına dair olan inancımı belirtmiştim.

Reklam
Reklam

Sanırım aynı günlerde başka yazarlarımız da aynı konu ile ilgili aynı düşünceleri paylaşmış olacak ki bazı okurlarımızdan haklı olarak tepkiler gelmiş, kimileri düşüncelerimden dolayı olumsuz yönde eleştirirken kimileri de aynı fikirdeyiz diyerek beğenilerini göndermişlerdi.

Bu eleştiriler yapıldığı zaman Ak Parti İl yönetimi belli olmamakla beraber Sayın Açıkkapı henüz atanmıştı.

Bir müddet sonra Sayın Açıkkapı kendisiyle birlikte siyaset yapacağı yol arkadaşlarını da belirledikten sonra isimleri basına servis etmiş ve işte eleştiriler o zaman başlamıştı.

Bana gelen tepki ve istekler özellikle sayın Açıkkapı’nın yaptığı listelerde dediği gibi kucaklayıcı olmadığı yönünde ve hep kendi çevresinden insanlar olduğu ile alakalıydı.

Hele bir okurumun yazımın altına yazdığı yorumunda; “evet bu listeleri de değerlendirin bakalım ne düşünüyorsunuz” demesini önemsediğim için bugünkü köşemi buna ayırma gereği duydum.

İsabetli de oldu aslında, çünkü dün itibariyle Ak Parti’nin Yürütme Kurulu da belli oldu.

Reklam
Reklam

13 kişinin görev aldığı yürütme kurulu ile ilgili tabi ki çeşitli

eleştiriler yine gündeme geldi.

Ama benim en çok dikkatimi çeken eleştiri konusu ise yine Palu meselesi oldu.

Yönetim kurulu listelerine isimlerin çoğu Palulu diye itirazlar edilip eleştirilince, Ejder Açıkkapı da yürütme kurulunda Palulu isme az yer vermiş olacak ki bu sefer de Paluluların tepkilerine neden oldu.

Siyaset farklı bir şey derlerdi de inanmazdım. Şimdi inanıyorum artık.

Çünkü siyaset öyle bir şeymiş ki ne yapsanız da herkesi aynı anda mutlu edemiyormuşsunuz.

Ağzınızla kuş tutsanız da bir tarafı memnun ederken bir başka tarafı küstürebiliyormuşsunuz.

Onun için sanırım ben de bundan böyle siyasetle alakalı bir şeyler karalamayacağım. Bu konuda güçlü olmadığımın bilincindeyim çünkü.

Ama son olarak bir kez daha söylemek isterim ki; eğrisiyle doğrusuyla; eksiğiyle fazlasıyla bir yönetim ve yürütme kurulu oluşturulmuştur ve bu kurullar Elazığ’a hizmet etmek için bir araya gelmişlerdir.

Köstek olmaktansa destek olmak Elazığ’a faydalar sağlaması açısından önemlidir.

Reklam
Reklam

Umarız kendileri de bulundukları konumların farkında olurlar da

iktidarın nimetlerinden Elazığ’a bir şeyler kazandırırlar.

Yeni Yönetim ve yürütme kurulu kendilerine ve Elazığ’a hayırlı olur inşallah.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz