"Siyaseti sahtecilikten kurtaracağız"

KAHRAMANMARAŞ (İHA) - Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, "Siyaseti sahtecilik ve yalancılıktan kurtarmadan ülkeyi selamete götürmemiz mümkün değil" dedi.

Yazıcıoğlu, partisinin Yimpaş Otel'de düzenlenen Kahramanmaraş Merkez İlçe Kongresi'ne katıldı. Hükümetin icraatlarını eleştiren Yazıcıoğlu, bu iktidarın millet açısından yük ve külfet haline geldiğini öne sürdü. Türkiye'de siyasetin sahtecilik ve yalancılıktan kurtulması gerektiğini ifade eden Yazıcıoğlu, "Ülkemizde kimi Atatürkçülük adına, kimi cumhuriyetçilik adına, kimi devletçilik adına, kimi İslamcılık adına, kimi demokratlık adına siyaset yaptılar ve hepsi de teker teker iktidara geldiler. Her biri iktidara geldiğinde önce iddia ettiği değerleri ayaklarının altına koydu. Ve kendi istikbali için çalıştı. Kendi varlığını devam ettirebilmek ve kendi meşruiyetini korumak adına iddia ettikleri değerleri ayaklar altına almaktan da çekinmediler. Hepsi de bu değerlere zarar verip, gittiler. Onun için Türkiye ne çektiyse sahte Atatürkçüler'den, sahte cumhuriyetçilerden, sahte milliyetçilerden, sahte İslamcılar'dan, sahte demokratlardan ve yalancı siyasetçilerden çekti. Eğer bu sorunu çözeceksek önce bu sahteciliğe son vermeliyiz. Siyaseti sahtecilik ve yalancılıktan kurtaracağız. Sahtecilikten ve yalancılıktan bu siyaseti kurtarmadan ülkeyi selamete götürmemiz mümkün değil. Asla da söz konusu olamaz" diye konuştu.

Reklam
Reklam

AK Parti Hükümeti'ne baştan beri her kesimin destek verdiğine dikkat çeken Yazıcıoğlu, "Bütün iş çevreleri, bütün medya, devletin tüm kurumları; askeriyle, istihbaratıyla, her kesimiyle 3 seneye yakındır bu hükümeti rahatsız edecek hiçbir şey yapmadı. Dün her meseleye maydanoz olan TÜSİAD en az 2.5 sene bu iktidarı rahatsız edecek hiçbir şey yapmadı. Basın çevreleri hepsi bu iktidarın yanında oldu. İçeride ve dışarıda inanılmaz bir destekle karşı karşıya kaldı. Onun içindir bu destek ve imkana rağmen vadettiklerini yapamayanlar şimdi yapma şansına sahip değiller. Çünkü artık o sayısal imkana sahip değiller, arkalarında artık halk desteği yok.

Kuvvetler arasında tamamen güvensizlik başladı. Dış çevrelerde itimat kayboldu" dedi.

Devlet yönetiminde öngörü gerektiğini vurgulayan Yazıcıoğlu, "Kriz geldiği zaman yönetemiyorlar, dik duramıyorlar, dik duracak gibi davranıyorlar sonra kendi sözlerinin, davranışlarının altında kalıyorlar" şeklinde konuştu.

Önümüzdeki günlerde erken seçim tartışmalarının hız kazanacağını öne süren Yazıcıoğlu, şöyle devam etti:

Reklam
Reklam

"Bu yaz çok sıcak geçecek. Bu yazın sıcaklığı kavurucu bir sıcaklık olacak. Onun için herkes, özellikle iktidarın aklını başına alarak gerginlik ve gerilim yerine milletin değerlerine sahip çıkmada kararlılık göstermeli ve Türkiye'ye daha fazla gerginliklere fırsat vermeyecek şekilde davranmak zorundadır."

BBP Genel Başkanı Yazıcıoğlu, kongre öncesi partisine katılan 53 kişinin rozetlerini taktı. Tek liste halinde girilen seçimde, BBP Kahramanmaraş Merkez İlçe Başkanlığı'na İdris Yolcu seçildi.