Siyasetin Enleri ‘siyaset Okulu’nda Buluşacak

Bahçeşehir Üniversitesi Hükümet Liderlik Okulu tarafından düzenlenecek olan ‘Siyaset Okulu-Bursa’ eğitimlerinde siyasetin önde gelen simalarını...

Bahçeşehir Üniversitesi Hükümet Liderlik Okulu tarafından düzenlenecek olan ‘Siyaset Okulu-Bursa’ eğitimlerinde siyasetin önde gelen simalarını öğrencilerle buluşacak.

15 Eylül-20 Ekim 2012 tarihleri arasında Bahçeşehir Üniversitesi Hükümet Liderlik Okulu tarafından düzenlenecek olan eğitimler siyasetin ‘en’lerini bir araya getirecek. Hilton Otel’de düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Hükümet Liderlik Okulu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Burak Küntay, Bahçeşehir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü olarak 2011 güz dönemi itibariyle Bursa’da yüksek lisans eğitimi verdiklerini söyledi. Küntay, Türkiye’nin ve Bursa’nın yetiştirdiği akademisyen Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu’nun Bahçaşehir ailesine katılmasının kendilerine mutluluk verdiğini dile getirdi. Yüksek lisans programlarının yanı sıra bu sene itibariyle sertifika programları ile de Bursalılar’a sertifikasyon eğitimi verdiğini vurgulayan Kütntay, Siyaset Okulu sertifika programının İstanbul’dan sonra ilk kez Bursa’da gerçekleştirildiğinin altını çizdi.

Reklam
Reklam

Hükümet Liderlik Okulu’nun Türkiye’de gerek ismiyle gerek formatıyla gerekse içeriğiyle bir ilk olarak Siyaset Okulu programını her akademik yıllarda düzenli olarak gerçekleştirdiğini ifade eden Küntay, “Bu zamana kadar cumhurbaşkanları, başbakanlar, bakanlar, büyükelçiler gibi ülke yönetiminin karar mekanizmasını oluşturan birçok kişiyi misafir ettik. Siyaset Okulu programı, globalleşen dünyada siyasetin ve siyasetçinin değişen profiline uyum sağlayabilmek için bugünün lider adaylarını objektif bilgi ve verilerle donatıyor. Programda; Türkiye’nin geçmişten günümüze yaşanan önemli olay ve dönemlerinin yalnızca teorik değil, olayların sebep-sonuç ilişkilerinin icraatların içinde doğrudan bulunmuş siyasetçiler, akademisyenler, diplomatlar ekonomistler ve iş dünyası temsilcileri tarafından aktarılmasıdır. Bursa, yerel siyaseti ile Türkiye gündeminin ilgi odağı oldu. Siyaset Okulu ilk kez İstanbul’dan sonra Bursa’da da konuk oluyor. 15 Eylül’de başlayacak olan okul, Bursa Sertifika programı toplam 6 hafta süre ile cumartesi günleri gerçekleştirilecek” dedi.

Reklam
Reklam

İsmail Tatlıoğlu ise Bahçeşehir Üniversitesi’ne katılmanın kendisi için mutluluk verici olduğunu söyledi.

EĞİTİMLERE KİMLER KATILACAK?

Siyaset okuluna Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgül, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce, DSP Genel Başkanı Masum Türker, TBMM Ebki Başkanı Köksal Toptan, MHP Grup Başkan Vekili Mehmet Şandır, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak gibi siyasetin önde gelen isimleri konuşmacı olarak katılacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: