“siyasi İdeolojilerimize Göre Sendikacılık Yapmıyoruz”

Eğitim-Bir-Sen Bursa Şubesi, Orhangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep İleri’yi ziyaret etti.Eğitim-Bir-Sen Bursa Şubesi Başkanı...

Eğitim-Bir-Sen Bursa Şubesi, Orhangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep İleri’yi ziyaret etti.

Eğitim-Bir-Sen Bursa Şubesi Başkanı Numan Şeker ve yönetim kurulu üyelerinden Mustafa Sarıgül, Ali Ağaoğlu ve Erten Çetiner Bursa Orhangazi Üniversitesi (BOÜ) Rektörü Prof. Dr. Recep İleri’yi ziyaret etti. Ziyaretlerinden dolayı Şeker ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür eden İleri, üniversitesi ile ilgili bilgiler verdi. Prof. Dr. İleri, 240 öğrenci ve 6 bölümle hizmet verdiklerini dile getirdi.

Bir üniversitede olması gereken özelliklerden bahseden İleri, “Üniversite öncelikle çağa uygun eğitim ve öğretim vermeli. İkincisi buna uygun araştırma ve inovasyon yöntemleri geliştirmeli ve son olarak da topluma ait sorunlar oluşmadan çözümler üretmelidir. Bizler bunları başarabilirsek hem Türkiye’de hem dünya da daha etkili oluruz” dedi.

Reklam
Reklam

Bursa Orhangazi Üniversitesi’nin Bursa için önemine değinen Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Numan Şeker, ardından sendika hakkında bilgiler verdi. Türkiye’de 700 bin üyeyle en güçlü sendikalardan biri olduklarını dile getiren Şeker, “Bursa’da 22 bin üyeyle en fazla üyeye sahip sivil toplum kuruluşuyuz. Sadece Bursa’da eğitim alanında hizmet veren 7 bin üyemiz var” açıklamasında bulundu.

“KLİŞE SENDİKACILIK YAPMIYORUZ”

Eğitim-Bir-Sen’in sendikacılık anlayışını anlatan Şeker, “Biz sendikacılık yaparken herkes gibi ‘Yaşasın, kahrolsun’ klişeleriyle yapmıyoruz. Bu ülke için kim iyi bir şey yapıyorsa bizler de sendikal gücümüzle onun yanında oluyoruz. Ya da kim milletimize ve değerlerimize zarar verecek bir eylemde bulunuyorsa onun da karşısında duruyoruz. İnandığımız davada A ve ya B partisi, her kim olursa olsun bu millete yakışan bir iş yapıyorsa biz de onunla beraber adım atmaya çalışıyoruz” dedi.

Türkiye’deki sendikal anlayışı eleştiren Şeker, “Görüyoruz ki sendikacılık hala klişeleşmiş eski yöntemlerle yapılıyor. Mesela bazı sendikalar, başörtüsü dediğiniz zaman bunu özgürlük olarak görmüyor ama terör örgütünün yanında yer alarak onların haklarını savunuyor ve bunu özgürlük olarak görüyor. Bunun sebebi de siyasi ve ideolojik yaklaşımlarla sendikacılık yapmasıdır” dedi. Kendilerinin asla böyle bir sendikacılık anlayışının olmadığını vurgulayan Şeker, “AK Parti iyi bir şey yapıyorsa çıkar alkışlarız. Ama kötü bir iş yapıyorsa da karşısında dururuz” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Eğitim-Bir-Sen olarak eğitime hizmet eden bütün kurumlarla dayanışma içinde olmak istediklerini ifade eden Şeker, “Bizler eğitimin bütün paydaşlarıyla bir arada olmak için gereken adımları atıyoruz. Bir proje yapılacaksa ve eğitime katkı sağlayacak herhangi bir iş gerçekleştirilecekse her zaman katkı sağlamaya hazırız. Eğer bu bilgi alışverişini ve dayanışmayı sağlayabilirsek hem Bursa’mızın hem de Türkiye’nin eğitiminin gelişmesinde oldukça başarılı işlere imza atabiliriz” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: