Siyasi Partiler, Belediyeler Ve Stk’lar Dünya Kadınlar Günü’nü Kutladı

Mersin’de bazı milletvekilleri, belediye başkanları ve sivil toplum örgütü temsilcileri, yayınladıkları mesajlarla 8 Mart Dünya...

Mersin’de bazı milletvekilleri, belediye başkanları ve sivil toplum örgütü temsilcileri, yayınladıkları mesajlarla 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladılar.

AK Parti Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun, yayınladığı mesajda, hükümetin, kadınların erkeklerle birlikte toplumsal sorumluluğu her alanda yüklenecek bilgi ve bilinçte bireyler olarak kamusal yaşamdaki yerlerini almalarını, geleceğin önemli bir teminatı olarak gördüğünü kaydetti. Toplumun temelinin aile, ailenin temelinin de kadın olduğunu ifade eden Uzun, "Yalnızca milletimizin yarısını meydana getirdiği için değil, her şeyden önce birey ve sağlıklı nesillerin yetiştirilmesinde birinci dereceden etkin olduğu için kadının her sorunuyla öncelikli olarak ilgilenilmesi gerekmektedir. Kadınlarımızın, hayatın bütün alanlarına etkin bir şekilde katılmalarına olanak sağlayacak şartları hazırlamak, kadın-erkek hepimizin ortak sorumluluğudur. Çağdaş, modern ve özgürlükler ülkesi olmanın en önemli şartlarından biri de kadının toplumda hak ettiği yeri almasıdır. Her türlü ayrımcılığın sona erdiği, kadınların kültürel, ekonomik ve siyasi hayatta hak ettikleri yer aldığı bir dünya temennisiyle değerli kadınlarımızın Kadınlar Günü’nü kutluyorum" dedi.

Reklam
Reklam

CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer ise mesajında iktidara yüklendi. Cumhuriyetin kurulduğu ilk yıllardaki kazanımların AK Parti iktidarında yok olma tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu öne süren Seçer, “Kadını eve ve çocuk bakmaya mahkum eden, kadın erkek eşitliğine inanmayan iktidarın bakış açısıyla ne kadına yönelen şiddet ne de ölümler durdurulabilir. AKP iktidarı, kadına kuru laftan başka bir şey veremez” ifadelerini kullanarak, tüm kadınları daha aydınlık ve çağdaş bir Türkiye için mücadeleye çağırdı.

Kadının ihmal edildiği bir toplumun varlığını sağlıklı bir şekilde sürdürmesinin mümkün olmadığını vurgulayan CHP Milletvekili Ali Rıza Öztürk de Dünya Kadınlar Günü'nde işsizliğin, yoksulluğun, ayrımcılığın en ağır faturasını kadınların ödediğini, gerekçeli, gerekçesiz şiddete maruz kaldıklarını kaydetti. Öztürk, mesajında şu ifadelere yer verdi: "Kadınlarımız, günümüzde de baskılarla bağnaz düşüncelerle çağdaş yaşamın, çalışma dünyasının dışarısında bırakılmak istenmektedir. Artık kadınlarımız yardımla sadaka gibi önlerine konulan poşetlerle yaşamak, yarın ne olacak diye kara kara düşünmek istemiyorlar. Kadınlarımız tüm bu olumsuzluklara rağmen günlerini kutlarken hem aş hem iş hem de gül istiyorlar."

Reklam
Reklam

“Bir ülkenin gelişmişliğinin en önemli göstergelerinden biri kadınlarına verdiği değerdir” diyen Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, kadınların toplumun temel taşı olduğunu dile getirdi. Sağlıklı nesillerin dünyaya gelmesinin, kadınların fiziksel, ruhsal, sosyal yönden sağlıklı olmasıyla gerçekleşebilecek bir durum olduğunun altını çizen Tuna, “Bunun ön koşulu da kadınların toplumdaki yerini yükseltmektir. İnşallah kadınlarımız, layık oldukları şekilde her türlü eşit hakları bundan sonraki süreçte de kullanırlar. Tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer ise kadınların yaşadıkları sorunların çözümlerine katkıda bulunmaları için karar alma mekanizmalarında yer almaları gerektiğini vurguladı. Dinçer mesajında, şunları kaydetti: “Ailede, iş yerinde, sokakta kadına yönelik ekonomik, fiziksel, sözel, cinsel ve psikolojik şiddete son verilmesi, kadınların şiddete karşı korunması, yasal haklarını kullanmalarında karşılaştıkları engellerin kaldırılması gerekmektedir. Tüm kadınlarımızın gününü kutluyor, haklı davalarında her an yanlarında olacağımızı belirtiyorum.”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz