Siyasilere etik çağrısı

ANKARA (İHA) - Kültür Bakanı Suat Çağlayan son günlerdeki siyasi gelişmeleri değerlendirerek siyasi etik anlayışının eylem ve söylemlerle hırpalanmaması gerektiğini söyledi.

Gündemdeki son siyasi gelişmeleri değerlendiren Bakan Çağlayan, küskün milletvekillerinin seçime erteletmek için imza toplamalarına kişisel bazda saygı gösterdiğini, ancak bunun kurumsal olmasının tehlikeli olduğunu söyledi. Barajı geçememe korkusuyla telaşa kapılan partilerin sadece kendilerini düşünüp Türkiye'ye zarar verdiklerini ve bunun farkında olmadıklarını ifade eden Çağlayan, "Bazı partiler Türkiye'ye zarar vermektedir. Çünkü 150 trilyon lira seçime ayrılmış ve bu para partilere dağıtılmış. Bu az bir para değil ve bir yığın insan istifa etti. Devletin kurumları 3 Kasım'a göre kendisini ayarladı. 3 Kasım'a göre herşey ayarlanmışken seçimi erteleyelim demek hele kurumsal bazda olursa çok tehlikeli olur. Lütfen, siyasi etik malum değerleri taşıyor. Artık ayaklara düştüğü bir dönem yaşıyoruz. Siyasi etik söylemlerle de eylemlerle de artık bu denli hırpalanmasın. Bira daha özen biraz daha dikkat" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Bakan Çağlayan, ANAP Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz'ın seçimi 16 Aralık'ta yapalım tekylifini de değerlendirerek şunları söyledi: "Mesut Yılmaz'ın ne yaptığını algılamakta tüm Türk milleti zorluk çekiyor. Algılamak kelimesi ilk defa onlardan çıktı ama çok doğru bir kelime çıkardı ağzından. Tüm Türk ulusu sayın Mesut Yılmaz'ı algılamakta zorluk çekiyor. Baştan ertelemek istiyoruz diyerek ortaya çıkarsa daha tutarlı olurdu. Biz erken seçim kararının kaldırılmasını istemiyoruz. Seçimin zamanında yapılmasını istiyoruz. Baştan biz DSP olarak erken seçim yapılmasını istemedik. Şimdi Türk halkı önümüzdeki yıl ilk defa rahat bir nefes almaya başlayacaktı. Çok büyük işler yapıldı. İnsanlar sıkıntıya girdi. Şu anda insanlar bunun sıkıntısını çekiyor ama gelecek yıl insanlar soluk almaya başlayacaktı. Böylesi bir ortama girmişken ekonomiyi alt üst etmenin anlamı yoktu. Ama hayır dediler. Erken seçim yapılsın istediler. Karar alındı ülke de buna şartlandı. Şimdi buna şartlanmışken Türkiye iyle oynamanın alemi yok. Zamanında yapılacaksa yapılsın. Kapalı kapılar ardında seçim istemiyoruz deyip dışarı çıkınca gülerek biz seçimi zamanında istiyoruz diyeceksiniz bu yanlış. Türkiye'nin kendisi ile oynanmaya tahammülü yoktur".

Reklam
Reklam

Bakan Çağlayan, Mesut Yılmaz'ın bu çıkışının Türkiye'nin AB'ye girememe endişesinden dolayı olmadığını da sözlerine ekledi.