Sizi Düğünde Olduğunuza İnandıracak 6 İnsan Tiplemesi

Türk kültür yapısında hemen her düğünde mutlaka bir adet bulunan kimselerdir. Bu insanların olmadığı, görülmediği düğünler için "Kambersiz Düğün" yakıştırması yanlış olmaz.

Votka-limonata işlerine bakan akraba

Genellikle orta yaş barajında er kişi olup, düğün boyunca masa altından sakilik eyleyerek, düğüne iştirak eden kimselerin eğlenmesine önayak olurlar. Damat üzerinde "evlilik kurtarıcı" etkisi de olur zaman zaman (içme işini abartırsa yuva yıkması da işten değildir), belli bir eşikten sonra boynundan, alnına terfi eden çapraz çizgili kravatından teşhis edilebilir.

Gelin adayı arayan akraba

Bu da gene orta yaş barajında hatun kişi olup, düğün boyunca sanki evden çıkarayak anahtarlarını koyduğu yeri unutmuş gibi etrafına bakınır ve helal süt emmiş(burası önemli, dudağın kenarında hafif beyazlık olmalı) bir kısmet bakınır oğluna. Genellikle oğlu hakkında konuşur ve oğlundan örnekler verir. Misal; damadı bir süre süzdükten sonra "bizimkine de pek yakışır takım elbise" falan diye şenlendirir bulunduğu masayı.

Reklam
Reklam

Düğüne erken gelen uzaktan tanıdık

Bu kimseler genelde damadın iş hayatı hasebiyle tanışıp da belli bir sınırda olmak kaydıyla diyalog içerisinde olduğu kimselerdir. Genelde salona kimse gelmeden orada olurlar ve kuvvetle muhtemel damadı arayıp(damat o sırada gelin başı, eve çıktık, kurdele bağlandı, evden çıktık, salona yetiştik, hay s..eyim berber senin yapacağın tıraşı modundadır) da "biz geldik, ne yapalım" diye sorarlar.

En doğrusunu bilen uzaktan akraba

Genellikle hatun kişiler olup yaş aralıkları çok geniş bir yelpazededir. Bazen 15 yaşında bir genç, bazen 50 yaşında bir teyze olabilir bu kimseler. Takı merasiminden tutun da aklınıza gelecek her konuda en doğrusunu onlar bilirler. Bu kimselerin medeni cesaretleri tavan yapmıştır ve genellikle "bu da gelinin babasının amcasının kızının gelini" gibi takdim edilen kız tarafı davetlisidirler.

Ben oynamaya geldim insanı

Cinsiyetsizdir, her iki cinsiyetten de temsilcileri vardır. Erkek olanları genelde düğünlerde votka limonata işlerine bakan akraba ile aynı kimsedir. Votkanın da etkisiyle ateş basmıştır, entarisi dım dım yar çalmadıkça rahatlamaz ve mutlak surette bir eküri edinir kendine. Bu türün kadınları daha naif ama aynı girişkenliktedir "hadi kız oturmaya mı geldik?"(tanıdınız di mi o kişiyi) sorusu ile kendini ifade eder ama fiziki olarak er kişiden daha kabadır, eküri bulamazsa gözüne kestirdiği kimseyi el bileklerinden sürüye sürüye sandalyesiyle beraber alıp çıkartır piste. Bu çılgın insanlar için düğün bir araç, oynamak esas ve amaçtır.

Reklam
Reklam

Aman çocukların tadı kaçmasın insanı

Gene her iki cinsiyette de kendilerine rastlamak mümkündür. Oldukça kâmil kimselerdir ve düğün süresince gözlerini dört açıp da olası can sıkıcı hadiselerin önüne geçmeye programlanmıştır. Hani mümkün olsa, elinden gelse pistte göbek atan, dans eden kimseleri "gidin az ötede dans edin, çocukların tadı kaçmasın şu günde" diye azarlayacaktır. Belki de düğünlerde "iyi ki varsın" diyeceğimiz insanlar listesinin ilk sırası bu naif ve güzel kimselere aittir.