Skandal büyüyor, yetkililer susuyor!..

Yeni Ufuk’un “Ya akbil’e geçersiniz ya da biz geçirtiriz” haberi ile başlayan haberler zinciri kamuoyunda büyük yankıya yolaçtı..

Yeni Ufuk’un internet haber portalı www.yeniufuk.com.tr’de “Ya akbil’e geçersiniz ya da biz geçirtiriz” haberi ile başlayan haberler zinciri kamuoyunda büyük yankıya yolaçtı..

Kdz. Ereğli Belediyesinin Özel Halk Otobüslerini ‘zorla’ akbil’e geçirtmek istediğine yönelik bir ihbar alan Yeni Ufuk muhabirleri konuyu araştırdı..

Konuyla ilgili gelen yorumları değerlendiren muhabirlerimiz, ‘Kdz. EreğliBelediyesi ile işbirliği içerisinde olan A.K adındaki bir şahsın Gülüç Belediyesinde yapılan ihale öncesi Kooperatif yöneticilerini ihaleye girme konusunda tehdit ettiği bilgisine ulaştı. Konuyla ilgili gelen yorum şu şekildeydi:

Reklam
Reklam

“A.K adındaki şahıs kurduğu paravan şirketlerle Kdz. Zonguldak ve Kdz.Ereğli Belediyesinde ihaleler alıyor. Kdz. Ereğli Belediyesi halk otobüscülerine zorunlu tuttuğu akbil'in ihalesini bu kişiye verecek.. ‘Burada devlet yok mu diyeceksiniz’. Evet yok.Olsaydı bizler yasal değiliz. Ama belediye var diye kimse dokunamiyor bize.Böle olunca da belediye ne diyorsa yapiyoruz ve soyuluyoruz. Devlet kanunları Kdz Ereğli belediyesine sökmüyor.Bu soyguna kim dur diyecek İMDAAAT DİYORUZ DUYAN YOKK”

Bu haberimizin ardından yetkililerden ses çıkmazken eski bir kooperatif yöneticisi olduğunu iddia eden bir okuyucumuzun yorumu şok bir iddiayı gündeme taşıdı. Belediye’nin çekme belgeli araca (Trafikten düşürülmüş, vergiden muaf araç..)ve ölen bir şahsın üzerine öldükten 16 gün sonra çalışma ruhsatı verdiğini iddia eden kooperatif eski yöneticisi “Kdz. Ereğli Belediyesinin yaptığı usulsüzlüklerden benimde haberim var", diyen okuyucumuz dolmuşcuların mağdur edildiğini, Belediye'nin birilerinin çiftlik gibi kullandığını iddia etti..

Reklam
Reklam

Bu haber sonrasında yine yetkililerden herhangi bir cevap gelmedi fakat iddiaların ardı-arkası yinede kesilmedi.. Bir anda kamuoyunun gündemine oturan konunun üstü bir türlü açılmak bilmiyordu.. Ardından gelen bir okuyucu yorumu sır perdesini araladı. Okuyucumuzdan gelen yorum şöyle:

“Yapılan haber iddia değil, gerçektir. eğer yorumumun gerçek olmadığını düşünen birileri varsa 67 m 8... ve 67 m 8... plakalı araçların tesciline baksın. İsteyen olursa elimde yasal evrakları var hepsini belgeleyebilirim. Şahıs öldükten 16 gün sonra vekalet yoluyla satış yapılmış ve başka hiç bir işlem yapılmadan çalışma izni verilmiş sorarım size ölen kişinin vekaleti olurmu vekalet hukuğa göre öldüğü gün düşer yani fesh olur birde bakanlar kurulu kararı ve belediye yasalarına göre ticari plaka verilecekler başlıklı 3.maddesinin 1. bendinde ticari plaka verilebilmesi taksi,dolmuş ve minibüslerde şöförlük mesleğini geçim kaynağı olarak seçmiş olduğunu ve sürekli olarak icra ettiğini beyan etmiş ve ilgili meslek odasına ve ilgili meslek odasının bulunmadığı yerde şoförler odasına üye olmak şartı bulunmaktadır der peki koyduğun yasaya göre ölmüş bir kişi ve çekme plaka bu yasaya uygunmu?",”

Reklam
Reklam

Gönderdiği bu yoruma cep telefonu numarasını da ekleyen okuyucumuz gazetemizin Genel yayın Yönetmeni Sina Çıladır ile buluşarak; belgeleri teslim etti..

Konuyla ilgili Özel Çilek Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Murat Akyüz, iddiaları yanıtlamak yerine haberlerin altına gelen “Akyüz ‘ün oğlu ve gelini belediye’de işbaşı yaptı. Bunun için Akyüz Belediye’ye karşı gelemiyor. Belediye ne derse ‘evet’ demek zorunda”, şeklindeki yoruma cevap vererek; “Benim oğlum belediye’de işbaşı yapmadı. İyi araştırıp haber yapın”, şeklinde konuştu..

Konuyla ilgili elimize ulaşan çarpıcı evraklar haftaya Yeni Ufuk’ta.. Bizi izlemeye devam edin..

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: