"Skandal haritası"na dava açıldı

ANKARA (İHA) - İller Bankası'nın "skandal haritası" ile ilgili İller Bankası Mensupları Sosyal Yardımlaşma ve Emeklilik Vakfı Başkanı Fahri Özten ve skandal haritayı internetten indirerek ajandaya koyan ajans çalışanı Yeşim Ilgın hakkında 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Türkiye'nin doğusunun 'Ermenistan', güneydoğusunun 'Kürdistan' olarak gösteren ve kamuoyunda büyük tepki çeken ajandayla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma tamamlandı. Basın Savcısı Hamza Uçar tarafından Asliye Ceza Mahkemesi'ne açılan davanın iddianamesinde, İller Bankası Mensupları Sosyal Yardımlaşma ve Emeklilik Vakfı Başkanı Fahri Özten ve haritayı internettten indirerek ajandaya koyan ajans çalışanı Yeşim Ilgın hakkında Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 64. maddesi delaletiyle ve 312/2. maddesinde yer alan 'halkı sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge farklılığı gözeterek kin ve düşmanlığa açıkça tahrik etmek' suçunu düzenleyen maddesi uyarınca 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istendi.

Reklam
Reklam

Soruşturma kapsamında vakfın yönetim kurulu üyeleri Mehmet Rahmi Kurtdere, Namık Gazioğlu, Fahrettin Taşçı, Ekber Bayhan, Sebat Harita'nın sahibi Zeki Öztürk ile ajansın sahibi Feruze Meral hakkında takipsizlik kararı verildi.