Slack nedir, ne işe yarar? Slack nasıl kullanılır?

İş dünyasının genişlemesiyle birlikte iletişim ağları da büyük önem kazanmaktadır. Şirketler ise en etkili iletişim uygulamalarını araştırmaktadır. Bu alanda tercih edilen platformlardan biri de Slack'tir. Peki, Slack nedir, nasıl kullanılır?

Slack, "Searchable Log of All Conversation and Knowledge" ifadesinin baş harflerinden oluşan bir uygulamadır. Web üzerinde kullanılabilen bu uygulamanın iOS ve Android versiyonları da bulunmaktadır. Slack, ücretli ve ücretsiz olmak üzere 2 farklı şekilde sunulmaktadır. Ücretsiz sürümünde bazı mesajlaşma kısıtlamaları bulunabilir. 2013 yılında kurulan Slack, özellikle ekip içi iletişimi sağlamak için geliştirilmiş bulut tabanlı bir uygulamadır.

Slack nedir?

Slack, kısaca çok yönlü bir iletişim platformudur. Peki, Slack ne işe yarar; Slack ekip içi iletişimi destekleyen bir platform olarak öne çıkar. Kanallara eklenen dosyalar, duyurular veya paylaşımlar tüm kanal üyeleri tarafından erişilebilir. Ayrıca, kanaldaki kişilerle birebir iletişim kurulabilir ve bu kişilerin sizin ekibinizde olması gerekmez. Özellikle dijital pazarlama ve yazılım ekiplerinin iç iletişim süreçlerinde yer alabilen bir iletişim aracı olarak kullanılabilir.

Reklam
Reklam

Slack nasıl kullanılır?

Slack uygulamasını iOS kullanıcıları App Store'dan, Android kullanıcıları ise Google Play Store'dan cep telefonlarına indirebilirler. Ayrıca masaüstü ve tablet cihazları için de API olarak erişilebilir durumdadır. Programı indirdikten sonra şu adımları izlemeniz gerekmektedir:

  • API kaydınızı tamamlayın.
  • Slack profilinizi oluşturun.
  • Slack üzerinden ekibinize davet gönderin.
  • Slack üzerinden davetleri mail, direkt Slack kullanıcıları için içeriden davet etme ve link paylaşımı yöntemleriyle gerçekleştirebilirsiniz.

Slack programının tüm özelliklerini kullanabilmek için ücretli bir paket satın almanız gerekmektedir. Ancak ücretsiz deneme sürümü de mevcuttur ve bu sürüm Slack'in temel özelliklerini kullanmanıza olanak tanır.

Reklam
Reklam

Kanalınızdaki herkesin birbirini eklemiş veya kayıtlı olması gerekmez; kanala eklenen herkes, bireysel olarak veya gruplar hâlinde iletişim kurabilir. Ayrıca her bölüm, departman veya ekip için özel bir kanal açabilirsiniz.

Anahtar Kelimeler: