Slaven Bilic: Türkiye'ye Aşık Oldum

Beşiktaş Teknik direktörü Slaven Bilic, Türkiye'ye gönlünü kaptırdığını ve aşık olduğunu söyledi.Rusya’nın Lokomotif Moskova takımından...

Beşiktaş Teknik direktörü Slaven Bilic, Türkiye'ye gönlünü kaptırdığını ve aşık olduğunu söyledi.
Rusya’nın Lokomotif Moskova takımından ayrılan ve Beşiktaş ile 3 yıllık sözleşme imzalayan Hırvat Teknik adam Slaven Bilic, Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri’nde düzenlenen imza töreninde basın mensuplarının sorularını cevapladı.
2011 yılında oynadıkları Türkiye ile oynadıkları Avrupa Şampiyonası play – off mücadeleleri sırasında Türkiye'ye hayranlık duyduğunu aktaran Slaven Bilic, “Öncelikle bu harika ülkeye geldiğim ve büyük bir kulüpte çalışacak olduğum için mutluyum. Taraftarımıza vaadim elimizden gelenin en iyisini yaparak bir mücadele içine gireceğiz. Almanya’da oynadığım dönemde buraya birkaç kez gelmiştim. 2011’de play-off maçları sırasında Türkiye’nin maçlarını seyrederken orda aldığım hissiyat beni etkiledi. Adeta aşık oldum.” dedi.
Slaven Bilic, Türkiye’nin futbol anlamında İngiltere’den daha önde olduğunu iddia etti.
BEŞİKTAŞ, TARAFTARI HER YERDE TANINIYOR

Reklam
Reklam

Bilic, “Belki söylememe bile gerek yok. Beşiktaş taraftarı her yerde tanınıyor. Taraftarımızdaki enerjiyi avantaja çevirmek istiyoruz. Ben Split’te yetiştim. Oradaki taraftarda ateşliydi. Burada yeni tecrübemle heyecan duyuyorum, sabırsızlanıyorum." diye konuştu.

FATİH TERİM İLE ARAMIZDA SORUN YOK

Slaven Bilic, herkesin bildiğinin aksine Glatasaray Teknik direktörü Fatih Terim ile aralarında sorun olmadığını kaydetti. Genç teknik adam, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Öncelikle Fatih Terim ile dostluğumuz iyi. Kendisine saygım var. Galatasaray ile başardıklarına ancak şapka çıkarabilirim. Onunla ilgili herşeyi olumlu düşünüyorum. Onlara karşı her oynadığımızda yenmeye çalışmıştık. Yine aynısını yapmaya çalışacağız. Söylenildiği gibi aramızda bir sorun yok.” dedi.

PROSİNECKİ İLE İRTİBAT KESİLDİĞİNDE İRTİBAT KURDUK

Slaven Bilic, Beşiktaş’ın Kayserispor’da görev yapan takım arkadaşı Prosinecki ile ilgilendiğini bildiğini fakat onunla görüşmeler kesilince göreşmeye başladığını ifade etti. Hırvat Teknik Adam, “Prosinecki benim yakın bir arkadaşım. Onun için hep en iyisini temenni ettim. Ama onunla Beşiktaş’ın irtibatı kesildiği an benimle temas kuruldu.” dedi.
Genç hoca, yeni sezonda Beşiktaş'ın maçlarını oynayacağı stat konusunda da şunları kaydetti:
“Stadyumla alakalı bir endişem yok. Hangi stadyumda oynarsak oynayalım. Taraftarımız orayı zaten doldurur ve etkisini gösterir.”
Müziğe halen ilgisinin olup olmadığı sorusunu da cevaplayan Bilic, “Gitarı çaldığınızda bırakamazsınız. Ama özellikle milli takım hocalığı yapmaya başladığımda bu tür hobilerim işimin önüne geçmemeli diye düşünüyorum.”diye cevapladı.

Reklam
Reklam

TRANSFERLERİ BİRLİKTE YAPACAĞIZ

Slaven Bilic, Futbol direktörü Önder Özen ile birlikte konuştuğunu ve her şeyi onunla birlikte yapacaklarını açıkladı. Genç teknik adam, “Buraya gelebilecek oyuncular için önce kendi aramızda Önder hoca ile birlikte konuşacağız. Zaten benim burada olmada en etkili isim Önder Özen oldu. Benimle konuştu ve ikna etti. Benim buradaki görevim A Takım hocası gibi gözükse de oyuncuları yukarı taşıma yönünde misyonumuz var. Buradaki hedef şu olmalı deneyimli olanlarla A takımda diğer oyuncularla diğer takımlarda forma giydirmektir.”dedi.

UEFA KARARI YAZIK OLDU

Hırvat teknik adam, UEFA’nın Beşiktaş’a verdiği 1 yıllık men cezası içinde 'yazık oldu' ifadelerini kullandı. Bilic, “UEFA’dan gelen ceza yazık tabi. Yani kazanılmış bir hakkın kaybedilmesi yazık. Şayet karar böyle kalırsa motivasyonumuzda kayıp olmaz.” diye konuştu.
Slaven Bilic, futbolculardan Almeida’yı iyi bulduğunu, Fernandes’in ise eski kulübünde oynadığını, büyük bir oyuncu olduğunu kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: