Slehi aşiretine avukat gelin geldi

HAKKARİ (İHA) - Hakkari'de Slehi aşiretinin illeri gelenlerinden Dr. Hamit Atlı'nın oğlu ve Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) eski milletvekili Mustafa Zeydan'ın torunu olan Mehmet Alay Atlı, Pinyanişi aşiretine mensup avukat Emine Tanyürek ile düzenlenen görkemli bir düğünle dünya evine girdi.

Düğün töreni Dağgöl Mahallesi Orman İşletme Müdürlüğü tesislerinde yapıldı. 2 gün, 2 gece süren düğünde 1 ton et, 10 çuval pirinç, 200 kilogram yoğurt ve 60 bin ekmek tüketildi. 7 aşçı ve 60 kişinin görev yaptığı düğün töreninde davetlilere kavurma, cacık, pirinç pilavı ve değişik yemekler ikram edildi. Düğüne katılan binlerce kişi, mahalli sanatçı Mahmut Duman'ın seslendirdiği parçalar eşliğinde halay çekerek eğlendi. Medrese Mahallesi'nde bulunan evinden alınan gelin, kalabalık bir araç konvoyu eşliğinde düğün yerine getirildi. Düğünde damat ve davetliler tarafından geline 18 kilogram altın takıldığı belirtildi. Damat ve gelin, düğünlerine yoğun ilginin olmasından dolayı mutlu olduklarını söyledi.

Reklam
Reklam

Düğün törenine eski Hakkari milletvekili Macit Pirozbeyoğlu, Durunkaya Belediye Başkanı Fatih Keskin, Çukurca Belediye Başkanı M. Yaşar Turan, İl Defterdarı Abdullah Kırım, ünlü sanatçı Yılmaz Erdoğan'ın babası Nazım Erdoğan, amcası Adil Erdoğan, ilçe, köy ve çevre illerden birçok aşiret lideri ile vatandaşlar katıldı.