Slogan herkes için adalet...

Baro Başkanı Yalçın: "Herkes için adalet, adalet için avukat" sloganıyla yola çıkıyoruz...

Amasya Barosu Başkanı Yalçın ve baroya bağlı avukatlarca 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla Yavuz Selim Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu.

Daha sonra Yalçın, yaptığı açıklamada, avukatların adaletin gerçeklemesi açısından hukukta önemli bir yeri olduğunu belirterek:

'' Adalet kavramının ön plana çıktığı bir dönemde Türkiye Barolar Birliği ve tüm barolar, kutlamaya başladığımız avukatlar gününde herkes için adalet, adalet için avukat sloganı ile yola çıkmış bulunmaktadır. Bu sloganın anlamı önümüzdeki dönemde avukatlar ve baroların adaleti gerçekleştirmek için büyük bir mücadele verme kararında olduğunu göstermektedir. Yani barolar olarak sadece avukatların hak ve menfaatlerine değil ülkede adaletin gerçekleşmesi için hukukun egemen olması için elimizden geleni yapacağız. Çok iyi biliyoruz ki adalet devletin savunma adaletin temelidir. Tarihi bir gerçektir ki adaletin olmadığı yerde silahın yeri yoktur. Herkesin bilmesi gerekir ki hukuk bir gün herkese lazım olur. Bu nedenle herkes için adalet, adalet için avukat diyoruz'' şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz