Slovak öğretmenler Isparta'da -Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi'nin Comenius Kültürlerarası İletişim Projesikapsamında Slovakya'dan 15 öğretmen ve kütüphane çalışanı Isparta'ya geldi

Avrupa Birliği (AB) Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi'nin Comenius Kültürlerarası İletişim Projesi kapsamında Slovakya'nın Bratislava kentinden 15 öğretmen ve kütüphane

Avrupa Birliği (AB) Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi'nin Comenius Kültürlerarası İletişim Projesi kapsamında Slovakya'nın Bratislava kentinden 15 öğretmen ve kütüphane çalışanı Isparta'ya geldi.

Slovak heyet, Isparta Milli Eğitim Müdürü Sabri Caner'i makamında ziyaret etti. Projenin Bratislava Sorumlusu Dahiela Lestinska, 5 milyon nüfuslu bir ülkeden geldiklerini, Türkiye'nin her açıdan büyük ve önemli bir ülke olduğunu söyledi.

Isparta'da 4 gün kalacaklarını, eğitim ve kültürel anlamda ziyaretlerde bulunacaklarını ifade edene Lestinska, "Türk tarihi ve kültürünün önemini biliyoruz. Bu açıdan kültürlerarası iletişimde Türkiye'nin bir öncü olacağına inanıyoruz. Türkiye çok büyük bir ülke. Doğal olarak kültürel yapısı da çok büyük" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Milli Eğitim Müdürü Sabri Caner, ülkeler arasındaki sorunlardan çok insan faktörünün ön planda olması gerektiğini söyledi. Eğitim alanında Türkiye'de son yıllarda önemli çalışmalar yapıldığını kaydeden Caner, "Bratislava kentinden gelen 15 öğretmen ve kütüphane çalışanı Isparta'da kültürümüzü tanıyacak ve ülkelerine döndüklerinde anlatacaklar. O yüzden bu çalışma bizim için de büyük önem taşıyor" dedi.

Ülkeler arasında zaman zaman problemler olsa da halkların birbirlerini ve kültürlerini tanıdıkça yakınlaşmaların daha da arttığını ifade eden Caner, "Kültürlerarası iletişim gibi önemli projelerde bir araya gelmek bizleri mutlu ediyor. İnsanlar ülkeleri aşıp birbirleriyle tanışıp kaynaştıkça kültürlerarası iletişimin ne kadar önemli olduğu daha da ortaya çıkmaktadır" diye konuştu.

Ziyarette Milli Eğitim Müdürü Caner, heyettekilere Isparta'yı tanıtan hediyeler verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: