Slovakyalı Leylek Gün Sayıyor

Geçtiğimiz yıl hastalığı nedeniyle göç zamanı ülkesine geri dönemeyen ve Beylikdüzü Belediyesi tarafından tedavisi yapılan...

Geçtiğimiz yıl hastalığı nedeniyle göç zamanı ülkesine geri dönemeyen ve Beylikdüzü Belediyesi tarafından tedavisi yapılan leylek, doğal yaşam alanına dönmeye hazır hale geldi.

Ayağındaki künye sayesinde Slovakya Doğal Yaşam Parkı menşeli olduğu anlaşılan Ciconia Ciconia cinsi leylek, rahatsızlığı sebebi ile göç grubuna katılamayınca Beylikdüzü Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl tedavi altına alınmıştı. Tedavisi tamamlanan leylek, yaklaşan yeni göç döneminde doğal yaşam alanına dönmeye hazır hale geldi. Nisan ayında Türkiye’ye gelmesi beklenen leylek kafilesine katılması sağlanacak leylek, böylelikle bir yıllık Türkiye macerasına da veda etmiş olacak.

Reklam
Reklam

Temmuz 2012’den bu yana Beylikdüzü Belediyesi Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde bakılarak tüm tedavileri yapılan leyleğin Nisan ayında doğal yaşama salınmasını planladıklarını belirten Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, “Tedavisi çok iyi geçen leyleğimiz ümit ediyoruz ki yeni göçlerle buraya gelecek sürüsüne tekrardan kavuşabilecek. Biz onu Beylikdüzü’nde ağırlamaktan oldukça memnuniyet duyduk. Ayağındaki künye sayesinde bundan böyle her daim nereye giderse gitsin ondan haberimiz olacak” dedi.

Beylikdüzü Belediyesi veterinerleri tarafından tedavisi büyük titizlikle gerçekleştirilen leylek, uzun süredir uçamadığı için ilk etapta uçma antrenmanları yapacak. Ülkemize gelecek leylek kafilesine katılması için doğal yaşama bırakılacak leyleğin bundan sonraki durağının neresi olduğu da ayağındaki künye sayesinde Slovakya Doğal Yaşam Parkı ile birlikte takip edilebilecek.

Beylikdüzü Belediyesi Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, bin 500 köpeğe aynı anda bakılabilecek kapasitede. Bin 200 köpeğin bulunduğu merkezde ayrıca 100 güvercin ve 30 da kedi barınıyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: