Slovenya Büyükelçisi İskenderun'da

Slovenya'nın Ankara Büyükelçisi Milan Jazbec, İskenderun Belediye Başkanı Yusuf H.Civelek’i ziyaret etti. Ziyarete Slovenya Koper...

Slovenya'nın Ankara Büyükelçisi Milan Jazbec, İskenderun Belediye Başkanı Yusuf H.Civelek’i ziyaret etti. Ziyarete Slovenya Koper Belediye Başkanı Boris Popovic, IFIMES Başkanı Ziad Becirovic, Slovenya Cumhuriyeti Hatay Fahri Konsolosu Fatih Tosyalı da katıldı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Yusuf H.Civelek, iki ülke arasındaki sıcak ilişkilerin artması temennisinde bulundu. Başkan Civelek, “Koper ve İskenderun’un liman kenti olmasından dolayı bu yakınlığın daha da artacağına inanıyorum.” dedi.

Reklam
Reklam

İskenderun’da bulunmaktan onur duyduğunu belirten Büyükelçisi Jazbec, Fatih Tosyalı’nın Fahri Konsolosluğu'nu resmi olarak ilk önce Başkan Civelek’in duymasının önemli olduğunu söyledi.

Jazbec, “Özellikle bu iki şehrin liman şehri olması, insanlarının sıcakkanlı ve büyük şehirleri olması çok önemli noktalar. Bu iki şehrin kardeş şehirler olup birlikte çalışma yapması noktasındaki birçok konuyu çok önemsiyoruz.” dedi.

Büyükelçi, Slovenya ile Türkiye arasındaki ilişkilerin ortak çerçevesini çizen ve stratejik anlaşma içerisinde sivil toplum örgütlerinin birbiriyle ilişkiye girmesi, ortak hareket etmesi konusunda imzalanmış çerçeve anlaşmasını, Belediye Başkanı Civelek’e verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz