Slovenya, Erciyes’te yatırım yapmak istiyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'ne ziyarette bulunan Slovenya Büyükelçisi Prof. Dr. Milan Jazbec, Erciyes'te devam eden kış...

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'ne ziyarette bulunan Slovenya Büyükelçisi Prof. Dr. Milan Jazbec, Erciyes'te devam eden kış sporları ve turizm merkezi çalışmalarını yakından takip ettiklerini söyledi. Jazbec, burada kayak tesisi kurma konusunda tecrübeli Sloven firmalarını Kayseri'ye davet edebileceklerini belirtti.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Serdar Altuntuğ tarafından kabul edilen Slovenya Büyükelçisi Prof. Dr. Milan Jazbec, belediyenin yürüttüğü Erciyes Turizm Master Planı Projesi'ni önemsediklerini ve Slovenya olarak kış sporları konusunda 500 yıllık bir geçmişe sahip olduklarını hatırlattı. Yapılacak çalışma ve değerlendirmelerin ardından Slovenyalı şirketlerin Erciyes'e yatırım yapabileceklerini kaydetti.
Sözlerine Kayserili Uzman Çavuş Yahya Karakaya'nın şehit edilmesinden duyduğu üzüntüyü ifade ederek başlayan Büyükelçi Jazbec, Kayseri'ye gelmeden önce Kayseri ve Slovenya arasında ticari ilişkilerin nasıl kurulacağı konusunda epeyce düşündüğünü, ancak geldiğinde ticari ilişkilerin zaten kurulmuş olduğunu görmekten büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi. Büyükelçi Jazbec, Slovenya'nın kış sporları alanında Avrupa'nın en büyük firmalarına sahip olduğunu ve karşılıklı yapılacak çalışmaların ardından Erciyes'e yatırım yapmayı çok istediklerini kaydederek, "Avrupa'nın en büyük kayak merkezlerini inşa eden firmalar arasında Slovenyalı şirketler de var. Bunun dışında mobilya, tekstil ve inşaat alanında Kayseri'de olduğu gibi bizde de büyük firmalar var. Bu alanlarda işadamlarımız arasında ortaklıklar kurulabilir." şeklinde konuştu.
Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Serdar Altuntuğ ise dost ve kardeş ülke Slovenya Büyükelçisi Milan Jazbec'i ağırlamaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, "Slovenya ile iyi ilişkilerimiz var. Büyükşehir Belediyesi olarak ilişkilerimizin gelişmesi yönünde üzerimize düşeni yapmaya hazırız." diye konuştu. Kış sporları alanında Avrupalı büyük firmalarla işbirliği içinde olduklarını belirten Başkan Vekili Altuntuğ, "Erciyes Projesi belediyemiz tarafından yürütülen çok önemli bir proje. Bir yandan da büyük yatırımcılarla görüşmelerimiz devam ediyor. Slovenyalı firmaları da Kayseri'ye bekleriz, gelmeleri durumunda projeyi her yönüyle kendilerine anlatarak, işbirliği yönünde yapılabilecekleri değerlendiririz." açıklamasında bulundu.
Ziyaretin sonunda Başkan Vekili Serdar Altuntuğ günün anısına Slovenya Büyükelçisi Prof. Dr. Milan Jazbec'e Kayseri kitabı ve Kayseri'nin simgesi olan kümbet maketi hediye etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz