Slovenya'da nükleer santralde arıza

Brüksel-Ljubljana - Avrupa Komisyonu, Slovenya'da bir nükleer santralde bir sorun meydana geldiğini duyuran bir uyarı yayınladı.

Komisyonun uyarısında, Sloven yetkililerin, ülkenin güneybatısında bulunan Krsko Santrali'nin soğutma sisteminde sorun olduğu konusunda kendilerini bilgilendirdikleri belirtildi.

Açıklamada, santralın güvenli kapatma prosedürünü uyguladığı ve ilk etapta çevrede saptanan bir sızıntı olmadığı kaydedildi.

Slovenya Nükleer Güvenlik İdaresi Başkanı Andrej Stritar imzasıyla yayınlanan bir açıklamada, ülkedeki tek nükleer reaktörün, su sızıntısının ardından kapatıldığı, halk ya da çevre için herhangi bir tehlike bulunmadığı bildirildi.

Reklam
Reklam

Açıklamada, Krsko Santrali'ndeki reaktörün, teknisyenlerin sorunu ortaya çıkarmalarının ardından yavaşça kapatılmaya başlandığı ifade edildi.

Bugün öğleden sonra meydana gelen sızıntının çevreye bir etkisi olmadığı ve olmasının da beklenmediği kaydedilen açıklamada, çalışanların ya da civarda bulunanların da olaydan etkilenmedikleri belirtildi.

Slovenya'nın, olayı Avrupa Birliği ülkelerine de bildirdiği kaydedildi.

AA