Ş.M. iade edilirse, ailesi öldürecek

Şanlıurfa'da sınır ötesi işlenen töre cinayetinin ardından, yaşı küçük olan Suriye uyruklu kız jandarma tarafından koruma altına alındıktan sonra sığınma evine teslim edildi.

Akçakale ilçesine bağlı Büyüknaneli köyünde ikamet eden A.T. (23), Suriye'nin Rakka kenti Aynelarus ilçesi Karamık köyünde yaşayan akrabalarının yanına birkaç kez gitti. A.T. ile akrabası Ş.M., bu ziyaretler sırasında birbirlerine aşık oldu. Durumu ailelerine anlatan ve olumsuz yanıt alan gençler, kaçmaya karar verdi. Bundan yaklaşık 2 ay önce Suriye'ye giden A.T., Ş.M.'yi kaçırarak Türkiye'ye getirdi. Bunun üzerine aileler arasında husumet meydana geldi ve Suriyeli aile, kaçan kızları için töre infazı emri verdi.

Reklam
Reklam

Geçen cumartesi günü sabaha karşı sınırdan kaçak geçiş yapan ve 4 kişi oldukları belirtilen yüzleri kapalı kişiler, köyde bir süre Ş.M. ve A.T'yi aradı. İkiliyi bulamayan saldırganlar, dışarıda tahtın ve traktörün römorkunun üzerinde uyuyan A.T.'nin yakınlarının üzerine ateş açtı. Vücutlarının çeşitli yerlerine kurşun isabet eden ve ağır yaralanan M.T. (23) ile kız kardeşi R.T. (30) olay yerinde ölürken, anne Ş.T. (62), Ö.T. (25) ve B.B. (7) ise yaralandı.

Olaydan sonra İstanbul'da bulundukları öğrenilen A.T. ile Suriye uyruklu Ş.M., dün Şanlıurfa'ya gelerek jandarmaya sığındı. Hakkında töre meclisi kararı ile ölüm emri verilen Ş.M., Şanlıurfa'da sığınma evine yerleştirildi. İHA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Suriye uyruklu kızın teslimi için Suriye makamları ile görüşmeler sürüyor. Suriye makamlarından gelecek haber doğrultusunda Ş.M.'nin iadesinin söz konusu olabileceği belirtiliyor. Bu arada, sınır ötesi töre cinayetini gerçekleştirdiği öne sürülen 4 kişinin Suriye'den Türkiye'ye iadesi için başlatılan girişimlerin sürdüğü öğrenildi.

Reklam
Reklam

İHA

undefined