Smmmo Başkanı Ramazan Bozkurt:

Malatya Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Ramazan Bozkurt, “Mali tatil süresi...

Malatya Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Ramazan Bozkurt, “Mali tatil süresi içinde tüm meslek mensupları bürolarında özellik arz eden konular için gerekli eleman bulunduracak olup, bu işlemler dışında yapılması gereken iş ve işlemler mali tatil uygulaması bitiminden sonra yerine getirilecektir” dedi.

SMMMO Başkanı Ramazan Bozkurt, 2 ile 22 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek olan mali tatil nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

“Mali tatil, 2 ile 20 Temmuz 2013 günleri arasında uygulanacaktır. Diğer taraftan 20 Temmuz 2013 günü, Cumartesi gününe rastladığından mali tatil 22 Temmuz Pazartesi mesai saati başlangıcına kadar devam etmiş olacaktır. Mali tatil sadece bildirim ve beyanların sürelerinin ertelenmesine yönelik olup mali tatile rastlayan döneme ilişkin muhasebeci ve mali müşavirler tarafından yerine getirilmesi gereken yükümlülüklerin dışında vergi daireleri ve diğer kuruluşlar tarafından kayıt dışı işlemlere ait denetim ve kontrol normal şekilde devam edecektir. Mükelleflerin mali tatil süresinde yasalarda öngörülen şekilde düzenlemesi gereken belgeleri düzenlemeleri ve mükelleflerin bu konudaki yükümlülüklerini eksiksiz olarak yerine getirmeleri gerekmektedir.

Reklam
Reklam

Mali tatil süresi içinde tüm meslek mensupları bürolarında özellik arz eden konular için gerekli eleman bulunduracak olup, bu işlemler dışında yapılması gereken iş ve işlemler mali tatil uygulaması bitiminden sonra yerine getirilecektir. Bu konuda mükelleflerin duyarlı olmaları ve farklı bir talepte bulunmamalarını önemle rica ederiz.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz