Smmmo Yönetiminden Vali Öz’e Ziyaret

Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Yönetim Kurulu üyeleri, 1-7 Mart Muhasebe Haftası nedeniyle Amasya...

Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Yönetim Kurulu üyeleri, 1-7 Mart Muhasebe Haftası nedeniyle Amasya Valisi A. Celil Öz'ü ziyaret ettiler.

Oda Başkanı Yaşar Elbir’den sürdürdükleri faaliyetler hakkında bilgiler alan Vali Öz, muhasebeciliğin piyasayı görebilme ve takip edebilme avantajı sağlayan farklı ve güzel bir sektör olduğunu söyledi. Bilişim teknolojilerinin gelişmesi ve pek çok bilgiye internet ortamından ulaşılabiliyor olmasının bir yönüyle işleri kolaylaştırdığını anlatan Vali Öz, “Bunun yanında kendimizi daha fazla yenilememiz ve geliştirmemiz gerekiyor. Hem mevzuat anlamında hem teknik olarak çok hızlı değişen bir süreç var. Avrupa standartlarına uyum çerçevesinde yapılan çalışmalar var. Dolayısıyla gelişmeleri takip edebilmek için çalışmalarımızı da geliştirerek devam ettirmeliyiz. Artık muhasebecilik mesleği hemen hemen her işletmenin ihtiyaç duyduğu bir meslek dalı haline gelmiş durumda. Böylece meslek eskiye oranla bir yönüyle profesyonelleşiyor. Aslında bu durum kayıt dışının azaldığının, insanların mali gücünün ve ülkemizin ekonomik durumunun da yükseldiğinin bir göstergesidir” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Öz, konuklarına ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: