Smmmo’dan Ttk Kitabı

Mersin Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Göktaş, yeni Türk Ticaret...

Mersin Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Göktaş, yeni Türk Ticaret Kanunu’nu (TTK) her yönüyle anlatabilmek için ‘600 Soruda Yeni Türk Ticaret Kanunu’ adıyla bir kitap çıkardıklarını söyledi.

SMMMO Başkanı Göktaş, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, TTK’nın 1 Temmuz 2012’de yürürlüğe girdiğini anımsattı. Oda olarak, 1,5 yıl önce 14 Şubat’ta Resmi Gazete’de yayınlandıktan sonra TTK’yı Mersin’de ilçeler de dahil olmak üzere anlattıklarını belirten Göktaş, hatta Akdeniz İhracatçı Birlikleri’nin (AKİB) talebi üzerine Adana, İskenderun, Antakya, Kayseri ve Karaman’da da TTK’yı anlattıklarını ifade eden Göktaş, “Üyelerimizden ve vatandaşlarımızdan TTK ile ilgili hep sorular geliyordu. Bu soruları da dikkate alarak, insanlarımıza, meslektaşlarımıza faydalı olması açısından TTK’da akıllarına gelen soruların cevabını en kolay yoldan nasıl ulaşabilirler diye bir çalışma yaptık. ‘600 soruda TTK’ diye hedefledik ve TTK’nın uygulanmasıyla ilgili 600 soru sorduk ve o sorulara cevap verdik. Daha sonra da bunu kitap haline dönüştürdük ve tüm üyelerimize, Türkiye’deki diğer kuruluşlara, Mersin protokolüne ücretsiz gönderdik” dedi.

Reklam
Reklam

SMMMO’nun bugüne kadar verdiği TTK ile ilgili eğitimlerin tamamının ücretsiz olduğunu vurgulayan Göktaş, TTK kitabından önce de kamuoyunda Torba Yasa olarak bilinen ‘Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması İle Sosyal Sigortalar Ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu Ve Diğer Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun’ ile ilgili yoğun bir çalışma gerçekleştirdiklerini ve bu çalışmaları da kitap olarak yayınladıklarını bildirdi. Göktaş, “Bu kitaplarımızın, kaynaklarımızın ve eğitimlerimizin gerçekten bir meslek örgütü olarak faydalı olduğunu görüyoruz. Çünkü katılımcıların gözlerinden bunları okuyabiliyorsunuz. Eğitimlerimiz ve yayınlarımız bundan sonra da devam edecek” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: