SMMO'dan "mali Tatil" Çağrısı

 Antalya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMM) Başkanı Mustafa Erdem, mevcut haliyle mali tatilin meslek mensuplarına yarar sağlamaktan uzak olduğunu savundu.

Antalya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Mustafa Erdem, mevcut haliyle mali tatilin meslek mensuplarına yarar sağlamaktan uzak olduğunu savundu. Erdem, Antalya SMMMO'da düzenlediği basın toplantısında, 5604 sayılı Mali Tatil İhdas Edilmesi Hakkında Kanun'un 15 Mart 2007'de kabul edildiğini, 28 Mart 2007 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini söyledi. Yapılan düzenlemeye göre bu yıl mali tatilin 1 Temmuz Salı başlayıp 20 Temmuz'da sona ereceğini belirten Erdem, uygulamanın meslek mensuplarına tatil imkanı vermediğini savundu. Erdem, sözlerini şöyle sürdürdü: "Temmuz ayının zaten bir ayda zar zor toparlanıp bitirmeye çalıştığınız iş ve işlemlerini aynı ayın 20'sinden 27'sine kadar yapmak zorunda bırakılmışsanız, bunun anlamı 'Siz tatile gidemezsiniz' demektir. İşte bu haliyle mali tatil biz meslek mensuplarına yarar sağlamaktan uzaktır. Eğer samimi bir düzenleme yapılacaksa gelin mali tatil süresi sonunda bir hafta içinde verilmesini istediğiniz beyanname ve bildirimleri takip eden ay verilecek beyanname ve bildirimlerle birleştirin. Ödemelerini de buna uygun tarihe çekin." Sorumluluklarının bilinciyle hareket ederek meslektaşları için mücadele etmeye devam edeceklerini kaydeden Erdem, uygulanabilir bir mali tatil düzenlemesinin hayata geçirilmesini istedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: