Soba zehirlenmelerinin önüne geçecek cihazın dağıtımına başlandı

Gaziantep'in Şahinbey İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği tarafından soba zehirlenmelerinin önüne geçmek...

Gaziantep'in Şahinbey İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği tarafından soba zehirlenmelerinin önüne geçmek için, yoksul ailelere karbonmonoksit gaz alarm detektörü dağıtımına başlandı. İlk dedektör, Kozanlı Mahallesi'nde ikamet eden Ucarer ailesine, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan ve AK Parti Gaziantep Milletvekili Halil Mazıcıoğlu tarafından verildi. Detektör, ilk etapta bin 250 aileye dağıtılacak.

Gaziantep’te bu yıl çok sayıda soba zehirlenmesi vakası yaşandı. Son 6 ay içerisinde il genelinde soba zehirlenmesinden dolayı bin 127 kişi hastanelere kaldırılırken, bunlardan 21’i hayatını kaybetti. Yaşanan bu olumsuz olayların önüne geçmek için kamu kurum ve kuruluşları tarafından çalışma başlatıldı. Şahinbey Kaymakamlığı, Sağlık Grup Başkanlığı, Müftülük, Milli Eğitim Müdürlüğü, Meteoroloji İstasyon Başmüdürlüğü ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından ortak yürütülen ‘Sıcak Yuvam’ adlı proje kapsamında soba kullanımının yaygın olduğu mahallelerde yaşayan vatandaşlar için soba kurulumu ve yakılması konusunda eğitici çalışmalar düzenlendi. Yine aynı proje kapsamında soba zehirlenmelerinin sıklıkla yaşandığı 20 mahalle tespit edildi. İlk etapta bin 250 aileye karbonmonoksit gaz alarm detektörü dağıtımı başladı.

Reklam
Reklam

İlk dedektör, Kozanlı Mahallesi'nde annesi ve çocukları ile birlikte yaşayan Çiğdem Ucarer’in evine verildi. Ucarer’in 3 aylık kızı Birsu ile yakından ilgilenen Şahinbey Kaymakamı Turan, aileye cihazın nasıl kullanılacağı konusunda da uyarılarda bulundu. Vatandaşların tedbirli olması gerektiğinin altını çizen Turan, “Soba konusuna çok dikkat etmemiz gerekiyor. Uzmanların ve yetkililerin uyarılarını dikkate almalıyız. Bunu kesinlikle ihmal etmemeliyiz. Tedbir bizden, takdir Yüce Rabbimizden. Bu cihaz önemli bir tedbirdir. Oldukça kuvvetli şekilde ses vererek uyarı veriyor. Bu gibi cihazları geliştirmemiz, daha iyilerini de yapmamız lazım. Bu bilgi ve tecrübe insanımızda mevcut.” diye konuştu.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mazıcıoğlu da insanların cihaz sayesinde, herhangi bir karbonmonoksit gazı sızmasıyla uyanıp, kurtulacağına vurgu yaptı. Mazıcıoğlu, “Son 6 ayda Gaziantep’teki hastanelere soba zehirlenmelerinden dolayı bin 127 vaka geldi. Bunların 21’i ölümle sonuçlandı. Yani 21 vatandaşımız bu cihazın yokluğundan dolayı vefat etti.” açıklamasında bulundu.

Reklam
Reklam

Çiğdem Ucarer cihazdan dolayı teşekkür ederek, “Bizim için çok iyi olacak. Cihazı çok beğendim. İnşallah herkes bu konuda daha duyarlı olur. Televizyonda zehirlenme olaylarını gördükçe kendimi o insanların yerine koyuyordum. İnşallah bize böyle bir şey olmaz.” ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz