Sobadan Zehirlenen Aile Üyeleri Gözyaşları Ile Uğurlandı

Bursa'da, sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek hayatını kaybeden aynı aileden 3 kişi gözyaşları içinde toprağa...

Bursa'da, sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek hayatını kaybeden aynı aileden 3 kişi gözyaşları içinde toprağa verildi.

Osmangazi ilçesi Mollafenari Mahallesi Mera Sokak üzerinde gerçekleşen olayda, eşi Cevriye Çetinkaya (49) ve 9 yaşındaki oğlu İbrahim Çetinkaya ile birlikte yaşayan Cemil Çetinkaya (60), sobadan sızan gazdan zehirlendi. Aynı odada kalan aile üyelerinden 3 gün haber alamayan komşularının haber vermesiyle eve gelen diğer oğulları Nail Çetinkaya, camı kırarak içeri girdiğinde odanın içinde anne-babası ve kardeşinin cansız bedenini buldu.

Reklam
Reklam

Bir diğer kardeş Nedim Çetinkaya ise zehirlenmenin gerçekleştiği akşam eve geç geldiği için ailesini rahatsız etmemek için evin çatı katındaki odada uyuduğu için ölümden kurtuldu. Olayın duyulması ile eve akın eden aile yakınları sinir krizleri geçirdi.

Anne, baba ve 9 yaşındaki çocuklarının cesedi yakınları tarafından öğle saatlerinde Adli Tıp Kurumu'ndan alınarak Mollafenari Mahallesi'nde bulunan Aydede Camii'ne getirildi. İkindi namazının ardından kılınan cenaze namazına aile yakınlarının yanı sıra mahalle sakinleri de katıldı. Cenazede büyük üzüntü yaşayan ve gözyaşı döken aile üyelerini yakınları teskin etti.

İMAMDAN SOBA UYARISI

Namazı kıldıran Aydede Camii imamı Ömer Ağca, cemaate soba uyarısı yaptı. Olayda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet ve yakınlarına sabır dileyen imam Ağca, şöyle konuştu: "Sobalarımızı sabah yakalım. Yatmadan en azından birkaç saat önce yakalım. Akşam yatarken lütfen soba yakmayalım. Bursa'mız lodoslu bir memleket. Aniden lodos çıkabiliyor. Yeni yakılan bir soba, lodos çıkmasıyla beraber mutlaka geri basıyor, geri zehir veriyor. Bu da bizim sağlığımızı elimizden alıyor. Allah hepimizi böyle ölümlerden korusun."

Reklam
Reklam

Anne, baba ve 9 yaşındaki çocukları için kılınan 3 ayrı cenaze namazının ardından omuzlara alınan cenazeler, Pınarbaşı Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: