Sobio’nun Altın Kızı Melek Demir Oldu

Akçakocalı öğrenciler hazırladıkları projeler ile Düzce’nin gururu oldular. Sosyal Bilimler Olimpiyatı‘na katılan Akçakoca Atatürk Ortaokulu...

Akçakocalı öğrenciler hazırladıkları projeler ile Düzce’nin gururu oldular. Sosyal Bilimler Olimpiyatı‘na katılan Akçakoca Atatürk Ortaokulu Öğrencisi Melek Demir Altın Madalya , Tepeköy Ortaokulu 7. Sınıf öğrencileri Zeynep Turan ve Nurdan Bal gümüş madalya, Gönül Yavuz İlkokulu 8. Sınıf öğrencileri Mehmet Mert Han ve Uğurcan Küçük bronz madalya almaya hak kazandılar.

9'uncusu düzenlenen ilk ve tek Sosyal Bilimler Olimpiyatı‘na (SOBİO) bu yıl Akçakoca’dan finallere katılma hakkını kazan üç okulun başarısı damga vurdu. Tüm yurttan 146 okulun katılımı ile 20 Nisan 2013 tarihinde İstanbul-Fatih Eğitim Kurumlarında düzenlenen finallerde Akçakoca büyük bir başarı kazandı. Yarışmalarda Akçakoca Atatürk Ortaokulu Özel Eğitim sınıfı öğrencisi Melek Demir Takdim kategorisinde öğretmenleri Sinem Eren Bülbül ve Ali Kemal Bahadır rehberliğinde “Engelsiz Yaşam” takdimi ile altın madalyayı kazanırken “Proje Alanında” Tepeköy Ortaokulu 7. Sınıf öğrencileri Zeynep Turan ve Nurdan Bal öğretmeni Ali Bülbül ve Okul Müdürü Hasan Yıldırım rehberliğinde ‘Padişahı Bul’ projesi ile gümüş madalya, ‘Proje alanında’ Gönül Yavuz İlkokulu 8. Sınıf öğrencileri Mehmet Mert Han ve Uğurcan Küçük Öğretmeleri Ali Bülbül ve Fuat Karakaya rehberliğinde ’Devletçilik’ adlı proje ile bronz madalya kazandılar.

Reklam
Reklam

Ödül töreninin Haliç Kongre Merkezinde gerçekleştirildiğini belirten yetkililer, “Olimpiyat birincisi Atatürk Orta Okulu Öğrencisi Melek Demir’in altın madalyasını AB den Sorumlu Devlet Bakanı Egemen Bağış verdi. Bu başarı ve altın madalya bizi çok gururlandırdı. Akçakoca ekibi olarak bizlerin bu yarışmaya gitmesinde her türlü ihtiyacımızı ve nakit sorunumuzu Akçakoca kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı sağladılar. Yarışmalara gidiş dönüş ve konaklama konusunda bizlere her türlü yardımda bulunan nakdi destek sağlayan Kaymakamımız Sayın Aykut Pekmez ve Belediye Başkanımız Sayın Fikret Albayrak’a teşekkür ederiz “ dediler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: