Socar’dan İftar Yemeği

SOCAR Türkiye Başkanı ve Petkim Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Yavuz, Azerbaycan ve Türkiye arasındaki ilişkinin...

SOCAR Türkiye Başkanı ve Petkim Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Yavuz, Azerbaycan ve Türkiye arasındaki ilişkinin başka hiçbir iki ülke arasında olmadığını belirterek, "Kardeşlik hukukunu ekonomik akılla tesis ederek bütünleştirmemiz ve hayata geçirmemiz gerekiyor'' dedi.

SOCAR tarafından Ankara JW Marriott Otel düzenlenen iftar yemeğine SOCAR Türkiye Başkanı (CEO) ve Petkim Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Yavuz, AK Parti Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, AK Parti Ankara Milletvekili Fatih Şahin, Enerji Bakanlığı Müsteşar Başkanı Metin Kilci, Enerji Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sefa Aytekin ile çok sayıda davetli katıldı.

Reklam
Reklam

Yemekten sonra konuşan SOCAR Türkiye Başkanı ve Petkim Yönetim Kurulu Üyesi Yavuz, rafineri, petro-kimya, enerji ve lojistik entegrasyonunu yapacakları yatırımlarla gerçekleştireceklerini belirterek, ''Rafineri, petro-kimya sektöründe olması gereken yerde olmayan bir ülkenin sanayileşme iddiası eksik kalır. Çünkü ara malı üretimi olmadan sanayileşmek ve sanayinin rekabet gücü kazanması mümkün değildir'' diye konuştu.

Türkiye'nin rekabet gücünü arttırmak istediklerini söyleyen Yavuz, 2023 yılında 20 milyar dolar ciro ve 5 milyar dolarlık ihracat hedeflendiklerini kaydetti. Rafineri petro-kimya sektöründe olması gereken bir yerde olmayan bir ülkenin, sanayileşme iddiasında çok eksik kalacağına dikkat çeken Yavuz, para ve mal üretimi olmadan sanayileşme ve sanayide rekabet gücü kazanılmasının mümkün olmayacağını ifade etti. Türkiye'nin 2023 yılında 500 milyar dolarlık ihracat hedefi koyduğunu belirten Yavuz, ''SOCAR grup olarak Türkiye ekonomisine önemli yatırımlar yapmanın ve Türkiye-Azerbaycan stratejik ortaklığının ve kardeşliğini ete kemiğe büründüren projeleri gerçekleştirme yolunda olmaktan büyük bir gurur duyuyoruz'' dedi.

Reklam
Reklam

''Sayın Başbakanımızın tabiriyle 'iki devlet, bir millet ve tek yürek' olarak tanımlanan Azerbaycan-Türkiye ilişkileri başka hiçbir iki ülke arasında yoktur" diyen Yavuz, "Kardeşlik hukukunu ekonomik akılla tesis ederek bütünleştirmemiz ve hayata geçirmemiz gerekiyor'' ifadesini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz