SODES başvuruları başladı

Sosyal ve ekonomik projeleri ihtiva adan Sosyal Destek Programı (SODES) projeleri için başvurular başladı. Başvurular,...

Sosyal ve ekonomik projeleri ihtiva adan Sosyal Destek Programı (SODES) projeleri için başvurular başladı. Başvurular, 15 Mart 2012 tarihinde sona erecek.
SODES projelerinden faydalanmak isteyenler için bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda gerçekleştirilen SODES teklif çağrılarına ilişkin toplantıya; Vali Yardımcısı ve SODES İl Koordinatörü Tülay Baydar Bilgihan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Aydın Yalvaç, bazı kamu kurum ve kuruluş müdürleri, belde belediye başkanları ve davetliler katıldı.
Vali Yardımcısı ve SODES İl Koordinatörü Tülay Baydar Bilgihan, konuşmasında, 2012 yılı SODES programına, önceki yıllarda olduğu gibi il özel idareleri, kamu kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, belediyeler, mahalli idare birlikleri, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşları tarafından hazırlanan projeler sunulduğunu hatırlattı. Bilgihan, “SODES; yerel dinamikleri harekete geçirerek yoksulluk, göç ve kentleşmeden kaynaklanan sosyal sorunları gidermek, değişen sosyal yapının ortaya çıkardığı ihtiyaçlara karşılık vermek, toplumsal dayanışma ve bütünleşmeyi güçlendirmek, toplumun dezavantajlı kesimlerinin ekonomik ve sosyal hayata daha aktif katılmalarını sağlamak amacıyla istihdam, sosyal içerme ve kültür, sanat ve spor alanlarındaki projeleri destekleyen bir programdır.” dedi.

Reklam
Reklam

"ÖNEMLİ PROJELER HAYATA GEÇİRİLMİŞTİR"
Erzincan’da yıllara göre yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Vali Yardımcısı Tülay Baydar Bilgihan, şunları söyledi: “2010 yılında Erzincan genelinde uygulanan 41 adet projeye sağlanan SODES destek tutarı 4 milyon 208 bin TL'dir. Yıl içerisinde yapılan değişiklikler ve ek ödeneklerle proje sayısı 42 adede, toplam SODES destek tutarı 4 milyon 283 bin 803 TL'ye ulaşmıştır. Uygulamasına geç başlanan 3 proje devam etmekte, geriye kalan 39 proje tamamlanmıştır. Bugüne kadar 3 milyon 780 bin TL harcanmıştır. 2010 yılında SODES tamamlanan projeler kapsamında; 13 adet çocuk parkı ve oyun grubu, 14 adet açık hava spor alanı, 3 adet kültür merkezi, 1 adet engelli parkı, 1 adet mesleki eğitim merkezi, 1 adet engelli merkezi, 1 adet yürüyüş yolu ve pisti, 1 adet 120 öğrenci kapasiteli kız öğrenci yurdu onarımı tamamlanmıştır. Sosyal, kültürel ve sportif kurslar tekvando, kayak, masa tenisi, satranç, atletizm, bağlama, tiyatro, hat sanatı, ebru, resim, ney, hızlı okuma alanlarında açılmış olan kursları bin 262 kişi başarıyla tamamlamıştır.
Engellilere yönelik açılan bilgisayar kursundan 130 kişi, işaret dili kursundan 120 kişi mezun olmuş, Kızılay bünyesinde oluşturulan terapi merkezinden 120 engelli faydalanmıştır. Projeler kapsamında, ilköğretim öğrencileri seviye belirleme kurslarına, orta öğretim, üniversiteye hazırlık kurslarından bin 132 kişi faydalanmıştır. 2011 yılında Kalkınma Bakanlığı tarafından kabul edilen 57 projenin toplam SODES destek tutarı 5 milyon 73 bin 741 TL olup, 55 projenin sözleşmesi imzalanarak uygulamaya başlanmıştır. Devam eden projelere bugüne kadar 1 milyon 464 bin TL ödenek aktarılmıştır. 2010 yılından artan ödenekler ve iptal edilen projelerden kalan ödeneklerin kullanımı için daha önce bakanlığa sunulan projelerden seçilen 7 adet projenin kabul edilmesi halinde, 2011 yılı proje sayısı 62 adede yükselecektir.”
Toplantı, daha sonra SODES teklif çağrıları ile ilgili olarak yapılması gereken uygulamalar hakkında, ilgili birim yetkilileri tarafından davetlilere anlatıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz