SODES Destekli Eğitim Merkezinde Akıllı Tahta Sevinci

Mardin’in Midyat ilçesinde, Sosyal Destek programı (SODES) kapsamında desteklenen, Midyat ve Köyleri Kültür ve Dayanışma...

Mardin’in Midyat ilçesinde, Sosyal Destek programı (SODES) kapsamında desteklenen, Midyat ve Köyleri Kültür ve Dayanışma Derneği (MİKAD) tarafından sürdürülen ‘Cansuyu Projesi’ kapsamındaki öğrenciler, akıllı tahta ile ders işliyor.

İstanbul’dan bulunan bir iş adamı tarafından MİKAD eğitim merkezine hediye edilen akıllı tahta ile öğrencilerin derslere olan ilgisi arttı. Batman yolu üzerinde bulunan Seyfullah Aksoy Eğitim Merkezi'nde ilk ve ortaokul öğrencilerinden oluşan yaklaşık 400 öğrenci eğitim görüyor. Eğitim merkezine başladıktan sonra derslerinde başarı elde ettiğini belirten 6. sınıf öğrencisi Hamza Ertekin, “Derslerimdeki başarı arttı. Burada hem eğitim görüyoruz hem de akıllı tahtamız olduktan sonra dersleri merakla takip ediyoruz. Bize bu imkânları sunan herkese teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Mardin Valiliği koordinasyonunda, MİKAD tarafından sürdürülen Cansuyu Projesi, Kalkınma Bakanlığı tarafından SODES kapsamında finanse ediliyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: