Sodes Kursiyerleri Belgelerini Aldı

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde Kaymakamlığın 'Daha öğreneceğim çok şey var' SODES projesi kapsamında eğitimlerini tamamlayan 70...

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde Kaymakamlığın 'Daha öğreneceğim çok şey var' SODES projesi kapsamında eğitimlerini tamamlayan 70 kursiyere katılım belgeleri verildi.

"Daha öğreneceğim çok şey var" projesi kapsamında kursiyerlere gitar, bağlama, ebru el sanatları, İngilizce, bilgisayar ve çinicilik dalında kurslar verildi. Kursların sona ermesi nedeniyle Akçakale Belediyesi'ne ait aile parkında düzenlenen programda kursiyerler gitar ve bağlama çalarken, ebru ve çinicilik el sanatları kursiyerleri de eserlerini sergiledi. Akçakale Kaymakamı Şefik Aygöl, ilçede çok güzel gelişmeler yaşandığını ve bu havanın devam etmesi için herkesin katkı göstermesi gerektiğini belirterek, "Daha öğreneceğim çok şey var projesi kapsamında müzik ve sanat evinde verilen kurslarda öğrencilerimizin öğrenemeyiz dedikleri şeyleri azim göstererek öğrendiklerine şahit olduk. Devletimiz ve Başbakanımız, SODES projelerine destek vermektedir. Bu kurslara katılanlar özgüvenlerini ve sanatsal duyarlılıklarını göstererek çok kısa zamanda güzel çalışmalar sergilediler. Öğrencilerimize bağlama ve gitar konusunda eşlik ettik, onlarla çok keyifli bir zaman dilimi yaşadık. Artık Akçakale’de çok güzel şeylerin yaşandığına şahit olmaktayız. Birçok etkinlik ilçemizde gelenekselleşti. Umarım bu geleneksel çalışmalar devam eder. Ben bu konuda emeği geçen bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyor, bu çalışmaların devamını diliyorum" diye konuştu.

Reklam
Reklam

"Daha öğreneceğim çok şey var" projesi kapsamında 70 kursiyere katılım belgesi verdiklerini dile getiren Proje Koordinatörü Ali Tini, "Bu projenin amacı, öğrencilerimizin genel yeteneklerini geliştirmek ve içlerinde var olan sanatsal eğilimleri yönlendirmektir. Kursiyerlerimiz üç ay gibi kısa bir sürede inanılmazı gerçekleştirerek sanata olan eğilimlerini ispatladılar. Bugün burada kurs süresi içinde öğrendiklerini sergilediler. Ebru ve çinicilik dalında kurs gören öğrencilerimiz de resim sergilerini sergilediler. Gitar ve bağlama kursu öğrencileri ise açık hava konseri sunumu gerçekleştirdiler. Bu proje kapsamında bizlere destek veren Kaymakamımıza ve Halk Eğitim Merkez'i Müdürümüze teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: