Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, 2012 yılında kabul gören Sosyal Destek Programı (SODES) projeleriyle bu yıl 400 bin kişiye ulaşmayı hedeflediklerini ifade ederek, “Yüreğimizi koyduğumuzda, doğru olanı paylaştığımızda kimsenin dışarıda kalması mümkün değil” dedi.
2012 yılı SODES kapsamında desteklenmesine karar verilen 51 projenin sözleşme imza töreni gerçekleştirildi. Akdeniz İhracatçılar Birlikleri’nde (AKİB) gerçekleştirilen törene, Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ile eşi Ayşe Güzeloğlu, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren, Mersin Üniversitesi (MEÜ) Rektörü Prof. Dr. Suha Aydın ile İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz ve kabul gören projenin yetkilileri katıldı. Törende konuşan Vali Güzeloğlu, Mersin bütünlüğünde yaşayan her bireyin yaşam şartlarını iyileştirmek, beklentilerini karşılamak, daha iyi bir yaşam, daha iyi bir gelecek için vatandaşların eksikliklerini ve önündeki engelleri kaldırmanın herkesin görevi olduğunu söyledi. Göreve ilk geldiği günlerde ilk olarak Mersin’in toplumsal ve sosyal yapısını incelediğini belirten Güzeloğlu, “Şüphesiz sizlere kısaca sunulan ve bilgi notu olarak aktarılan o büyük çalışmalar aslında o büyük yolculukların küçük adımla başlaması gibi bu ışıkla, bu başlangıçla başladı. Bu çalışmalardan ben büyük mutluluk duydum ve ne kadar yoğun bir dönemi, ne kadar başarılı bir süreci arkadaşlarımızla ve katkıda bulunan tüm paydaşlarımızla geride bıraktığımızı bir kez daha düşündüm. İşin özüne girdiğimizde 300 bini aşkın insana dokunan bu projeler neyi başarmış, neyi sağlamış insana çok açık ve net olarak göstermektedir” diye konuştu.
“VALİLİK BİNASINA YAPTIRDIĞIM İLK KATKI ENGELLİ ASANSÖRÜDÜR”
Konuşmasında AKİB yetkililerine de seslenen Güzeloğlu, “Yaşamı planlarken, tanımlarken kendiniz gibi her şeyi düşünmek kadar bencillik olamaz. Mersin Valisi olarak Mersin Valilik binasına ilk yaptırdığım ve katkıda bulunduğum iş, engelli vatandaşlarımın benim makam odama hiç kimsenin ihtiyacını duymadan ulaşmalarını sağlayacak bir engelsiz asansörüydü. Aynı gök kubbeyi paylaştığımız, aynı havayı soluduğumuz, aynı duyguları yaşadığımız ve toplumun içerisinde, belki yanımızda, belki yakınımızda, belki de biraz uzağımızda ama aynı dünyada buluştuğumuz herkes bizim sorumluluğumuz ve bizim ortak mutluluğumuz olmak zorundadır” şeklinde konuştu.
“MERSİN TÜRKİYE DEMEK HİÇ ABARTILI OLMAYAN BİR CÜMLEDİR”
Mersin’in bir bütün olarak Türkiye’nin zenginleştirici, büyük yürüyüşünü geliştirici ve en büyük destekleyicisi olan illerin başında geldiğini vurgulayan Güzeloğlu, “Mersin, kuruluş öyküsünden başlayan ve bu ülkenin her bir rengini, her bir güzelliğini, her bir değerini yansıtan bir sosyal kompozisyon ve sosyal yapıdadır. ‘Mersin Türkiye’ demek hiç abartılı olmayan bir cümledir. O yüzden Mersin’in tüm değerleri bizim için çok değerlidir. SODES projeleri ile ulaşmak, doldurmak ve vatandaşlarımızla birlikte olmak adına son 2 yılda 300 bini aşkın Mersinli vatandaşımıza, çocuğumuza, gencimize temas ettik” ifadelerin kullandı.
2012 yılında kabul edilen SODES projeleriyle Mersin’de 400 bin kişiye ulaşmayı hedeflediklerinin altını çizen Güzeloğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yüreğimizi koyduğumuzda, doğru olanı paylaştığımızda kimsenin dışarıda kalması mümkün değil. Çünkü insan yapısı ve yaradılışı itibariyle güzeli algılayan, kardeşlik ve barışı arzulayan, sevgi temelli dünya ve çevrede yaşamayı isteyen bir varlıktır. Bu anlamda baktığımız zaman çevrenizdeki yaşanan eksiklikler ve sunulamayan şüphesiz her düzeydeki hizmetler bir ortak sorumluluk paydasında dönüp bizim karşımıza bir sorumluluk olarak çıkmaktadır. İşte o yüzden yapabildiğiniz ve yapabileceğiniz ne varsa maddi ve manevi destekleri kimseden esirgemeyin. Katkımızı, çabamızı daha güzel bir kent, daha güzel bir ülke için karşılıksız sergileyelim. Ama eğer ki bir şey yapamıyorsak yanımızdakine bir sıcak gülümsemeyle onun sizinle konuşmasını, birlikte yaşamının keyfini paylaşmasını sağlayalım. Gülümsemeyi esirgemeden, karşımızdaki kişilere en azından bir selam verelim.”
Güzeloğlu, bugüne kadar projeler hazırlayan tüm kurum ve kuruluşlar ile projede görev yapan herkese teşekkür etti.
Projeler kapsamında okuma-yazma eğitimi alan Peyruze Akkurt ise geçen yıla kadar hiç Türkçe bilmediğini ifade ederek, “Çarşıya gidiyordum kayboluyordum. Alışverişe gidiyordum fiyatlar için çevremdekilerden yardım istiyordum. Ama artık Türkçeyi, okuma ve yazmayı öğrendim. Her yere tek gidiyorum ve her istediğimi yapıyorum” dedi.
Törenin sonunda 51 projenin temsilcileri ile Vali Güzeloğlu hatıra fotoğrafı çektirdi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz