Şoförlere 'gereksiz Korna Kullanmayın' Uyarısı

Antalya Emniyet Müdürlüğü, trafikteki araçların gereksiz yere korna kullanmasını engellemek amacıyla şoförlere yönelik seminer düzenledi....

Antalya Emniyet Müdürlüğü, trafikteki araçların gereksiz yere korna kullanmasını engellemek amacıyla şoförlere yönelik seminer düzenledi.

Sanatkârlar Odaları Birliği, Şoför ve Otomobilciler Odası, Büyükşehir Belediyesi Ulaşım AŞ, Servisçiler Odası ve halk otobüsleri temsilcilerine yönelik düzenlenen seminerde, gürültü kirliliğine neden olan kornanın gereksiz yere kullanılmaması gerektiği anlatıldı.

Antalya’nın dünya kentleri arasına girmesi için mücadele edildiğini belirten Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, “Antalya Valiliği, Emniyet Müdürlüğümüz, Büyükşehir Belediyesi, Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odası ile trafikte ‘kirli’ gürültüyle girdiği mücadeleyle, 'dünya kenti' normlarının tümünde etkin bir kent yaratmanın kararlılığında olduğunu gösteriyor. Şehrimizin, sessiz, sakin, huzurlu ve keyif veren lokasyon haline gelmesinde; bütünden detaya müspet hale gelmesi gereken her konu, bizlerin sorumluluk alanındadır.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Emniyet Müdür Yardımcısı Akif Aktuğ ise gürültü kirliliğinin başta Antalya olmak üzere tüm Türkiye’nin en önemli sorunlarından biri olduğunu ifade etti.

Gürültü kirliliğinin önüne geçilmesi için trafikte bireysel bilinç oluşturulması gerektiğine işaret eden Aktuğ, “Bu bilinç, başta trafik olmak üzere hayatın her alanında birbirimize duyduğumuz saygı ve yüksek toleransla oluşacaktır.” dedi.

Türkiye’nin bu konuda birçok ülkeden geri kaldığını belirten Aktuğ, gereksiz korna kullanımının ayıplanması ve cezalandırılması gerektiğini bildirdi. Yapılan araştırmaların gürültü kirliliğinin insan sağlığına olumsuz etkilerde bulunduğunu kaydeden Aktuğ, “Gürültü kirliliğinin birincil etkeni olan korna sesi, vücutta stres hormonlarını harekete geçiriyor, adrenalin seviyesini yükseltiyor ve kan basıncını artırarak istenmeyen sonuçlar ortaya çıkmasına neden oluyor.” diye konuştu.

Trafik kaynaklı gürültülerin anne karnındaki bebeği ve diğer çocukları da olumsuz etkilediğini açıklayan Aktuğ, şunları kaydetti: "Gürültü kirliliği tüm yaş gruplarındaki çocuklarımızda ruhsal ve bedensel olarak önemli hasarlar yaratıyor. Başta, duyma bozukluğu, solunum yolu rahatsızlıkları, ilgi ve dikkat bozukluğu, asabiyet ve kalp damar rahatsızlıklarına neden olan gürültü kirliliği çocuklarımızın sağlığını ciddi olarak tehdit ediyor."

Reklam
Reklam

Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Alptekin de yaptığı konuşmada, projenin çok önemli bir sosyal kampanya olduğunu söyledi. Trafikte çalınan kornanın bir ülkenin gelişmişliğini gösterdiğini ifade eden Alptekin, Antalya gibi yerde bu sorunların giderilmesi gerektiğini belirtti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: