Sofuoğlu: Başörtüsü Meclis'te ve kamu kurumlarında da serbest olmalı

Eğitim-Bir Sen Manisa Şube Başkanı Mehmet Emin Sofuoğlu, başörtüsünün sadece üniversiteler değil, Meclis'te ve kamu...

Eğitim-Bir Sen Manisa Şube Başkanı Mehmet Emin Sofuoğlu, başörtüsünün sadece üniversiteler değil, Meclis'te ve kamu kurumlarında da serbest olması gerektiğini bildirdi.

Sofuoğlu, yaptığı açıklamada kadınları kendi aralarında kategorize eden, kılık kıyafetleri ile aralarını kalın bir çizgiyle ayıran özürlü yaklaşımın, bazen üniversite kapılarında, bazen orduevi ve kışla girişlerinde, bazen kamu kurum ve kuruluşlarında özgürlükleri turnikelere sıkıştırdığını belirtti. Bunda en önemli payın, her 10 yılda darbeyle kesintiye uğrayan defolu demokrasinin ayakta duramamasına sebep olan dirayetsiz siyasilerin olduğunu dile getiren Sofuoğlu, “Eşitlik, adalet ve özgürlük kavramlarını anlamsızlaştıran dayatmacı ve baskıcı uygulamalar ise toplumu manipüle etmek için kullanılan tetikçi, karargâh medyası ile kamuoyu nazarında meşrulaştırılmaya çalışılmıştır.” dedi.

Reklam
Reklam

Sofuoğlu, başı örtülü hanım vekile Meclis'teki yemin töreninde bir siyasi parti eski başkanının, ‘"Bu kadına haddini bildirin!" çıkışı ve devamında cereyan edenlerle TBMM’nin üniversite girişlerinde yaşanan dramı sonlandırmak için yasa çıkarmasını, "411 El Kaosa Kalktı" diye sunan yaklaşımın, aynı bakış açısının ürünü olduğunu ifade etti. Sofuoğlu, kendi görüşünü bütün toplumun görüşü gibi sunan, din ve vicdan hürriyetini kendi kafalarındaki dar koridorlara sıkıştıran bu yaklaşımın, inançları gereği başını örten kadınları eğitim ve çalışma hayatında mengeneye aldığını ve ürettikleri "kamusal alan" yalanıyla tecrit ettiğini vurguladı.

Başörtüsünün doğal hukukun garantörlüğü altında olduğunu belirten Sofuoğlu, hiçbir yargının, hiçbir mahkemenin, hiçbir anayasa mahkemesinin başörtüsünü yasaklayamayacağını kaydetti. İktidara çağrıda bulunan Sofuoğlu, “Başörtüsü sadece üniversiteler değil, Merve Kavakçı'nın başörtülü olduğu için kovulduğu Meclis'te, kamu kurum ve kuruluşlarında da serbest olmalıdır. Cinsiyet ayrımcılığı sona ermelidir. Toplum mühendisliği sona ermelidir.” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: