Soğuk Hava Depolarındaki Nar Iki Kat Yüksek Fiyata Ihracata Gidiyor

Mersin’in Silifke ilçesinde dalında 60 kuruşa satılan nar, soğuk hava depolarında saklanarak kilosu 1.5 TL’ye...

Mersin’in Silifke ilçesinde dalında 60 kuruşa satılan nar, soğuk hava depolarında saklanarak kilosu 1.5 TL’ye ihracata gönderiliyor.

Silifke Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdullah Süngü, ilçede bin 800 dekarlık alandan 7 bin 200 ton nar üretimi yapıldığını söyledi. Müdür Süngü şunları kaydetti: “Göksu Vadisi’ndeki köylerimizde Silifke (Keben) Aşısı ovada ise Hicaz narı yetiştiriliyor. Narların büyük çoğunluğu taze meyve olarak tüketilirken 750 tonluk bir kısmı ise nar ekşisi olarak işleniyor. Geri kalan kısmı Kırobası köyünde doğal depolara konularak kış aylarında satılıyor. Hasat zamanında 20-60 kuruş arasında satılan nar, kış aylarında 1.3 ila 2 TL arasında gidiyor. Kırobası ve Ayaştürkmenli köylerinde 3000 ton nar depolarda bulunmakta ve peyderpey satılıyor. Silifke’de 35 soğuk hava deposu var. Bu depolar 17 bin 500 ton ürün saklama kapasitesine sahip.”

Reklam
Reklam

Sezonda çok ucuz olan narı yaklaşık 3-4 ay soğuk hava deposunda sakladıklarını kaydeden üreticilerden Bünyamin Şahin, şuandaki fiyatın hasat dönemi arasında yüzde 100 fark olduğunu söyledi.

Şahin, 100 ton hicaz narın soğuk hava depolarında sakladıktan sonra paketleme işlemini yaptıklarını, çürüyen ve ezilenleri ayırarak yurt dışına gönderdiklerini aktardı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: